Časopis za pokrajino Posavje
3.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Brežiški fotografi na gostovanju v Ilirski Bistrici

Objavljeno: Četrtek, 07.09.2023    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
Knezak 2sep23-_1 (2)
Člani brežiškega Fotokluba že nekaj let negujejo posebno prijateljstvo s člani Fotokluba Sušec iz Ilirske Bistrice. Tako so tudi letos 2. septembra na povabilo članov FK Sušec na ogled postavili najnovejšo fotografsko razstavo »Ujeti trenutki časa« del članov brežiškega kluba.

Razstava bo na ogled do začetka oktobra, ko bodo fotografi iz FK Sušec vrnili obisk s svojo razstavo, s katero bodo ponovno gostovali v avli UE Brežice, skupaj z gostitelji iz FK Brežice bodo pripravili skupno fotografsko razstavo.

Dobro medsebojno povezovanje so tudi ob tokratni priložnosti nadgradili s fotografsko delavnico na terenu. Tako so skupaj iskali motive na nekdanjem protiturškem taboru Šilentaborju, pa tudi na Sviščakih je bilo marsikaj fotografsko zanimivega. Poleg nekdanje graščine na Mašunu so brežiške fotografe gostitelji peljali tudi na grad Prem, kjer so si ogledali fotografsko razstavo avtorja Roka Muletiča.
skupna 2 (2)

Sama tovrstna srečevanja so ne le izmenjava izkušenj na področju ljubiteljske kulture, ampak tudi pomoč pri spoznavanju naše dežele, turizma in zagotovo imajo pozitiven vpliv na lokalno skupnost.
 
Davor Lipej, predsednik FK Brežice
« Nazaj na seznam
»