Časopis za pokrajino Posavje
6.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Bucike predale klekljane prte za cerkev sv. Ane na Okiču

Objavljeno: Torek, 06.08.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
bucike 7

Cerkvico sv. Ane na Okiču nad Boštanjem bodo po novem krasili klekljani prti, ki so jih ustvarile članice sevniške klekljarske skupine Bucike.

Klekljarska skupina Bucike se je v sodelovanju z različnimi klekljarskimi skupinami širom Slovenije lotila obsežnega projekta izdelave klekljanih prtov, ki bodo odslej krasili oltarje cerkve sv. Ane na Okiču.

Prte so v uporabo predale ob mašni slovesnosti, ki je potekala na Anino nedeljo, 28. julija. Kot je ob tej priložnosti povedala vodja projekta in mentorica klekljarske skupine Bucike Tina Železnik, gre za zares obsežno in mojstrsko delo, v katerem je skritih več kot 900 ur vztrajnega dela številnih klekljaric. Ob tem je poudarila, da je izdelava teh prtov plod odličnega sodelovanja, ki ga Bucike z drugimi klekljarskimi središči razvijajo vse od začetka njihovega delovanja. Bucike pa uspešno sodelujejo tudi z različnimi inštitucijami v lokalnem okolju in tako na najlepši način prispevajo k ohranjanju in razvijanju te prelepe kulturne dediščine. Prizadevanja Bucik so že usmerjena proti tradicionalni razstavi, ki jo bodo tudi letos v okviru občinskega praznika pripravile na sevniškem gradu.

Vir: Družinski inštitut Zaupanje, Damijan Ganc
Foto: Jakob Ač 
« Nazaj na seznam
»