Časopis za pokrajino Posavje
18.10.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Čipke in nakit

Objavljeno: Nedelja, 12.11.2017    Rubrika: KULTURA Redakcija
DSC_1784

Razstava klekljanih izdelkov v Mosconovi galeriji na sevniškem gradu, po kateri vodijo članice klekljarske skupine Bucike, je na ogled še jutri od 11. do 17. ure. Videli boste tudi nagrajena izdelka.

V Mosconovi galeriji na sevniškem gradu
si je mogoče še v jutrišnjem ponedeljku ogledati čipkarsko razstavo sevniške klekljarske skupine Bucike, ki deluje v okviru Družinskega inštituta Zaupanje.

Na tokratni čipkarski razstavi, ki je sedma zapovrstjo, navdušujejo unikatni izdelki, med katerimi je največ ogrlic, uhanov in zapestnic, saj je tokratna tema razstave Nakit.

»Otvoritev razstave je vedno poseben dogodek, saj se predstavljamo širši javnosti. Ponosni smo, ker imamo v naši sredi tudi dve nagrajenki, osnovnošolka Petra Marolt je v letošnjem aprilu na klekljarskem natečaju 'Torbica s čipko' v Žireh osvojila 6. mesto, Marija Pfeifer pa 1. mesto. Veseli smo vsakega uspeha, še posebej pa nas veseli, da je zelo dobro obiskan klekljarski krožek v sevniški in boštanjski osnovni šoli, kar je dobra popotnica za prihodnost,« je dejala vodja skupine Bucike Tina Železnik, ki je vesela tudi dobrih odzivov ob otvoritvi razstave, ki je potekala 6. novembra.

S. R.
« Nazaj na seznam
»