Časopis za pokrajino Posavje
28.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Člani KD Ivan Kobal Krška vas leto zaključili s tradicionalnim koncertom

Objavljeno: Petek, 27.12.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
IMG_1335

Nastopil je tudi nekdanji Veseli planšar Franci Babič.

V Krški vasi so tudi letos dan po božiču, na državni praznik dneva samostojnosti in enotnosti, tradicionalno priredili božično-novoletni koncert, ki za člane domačega Kulturnega društva Ivan Kobal pomeni tudi zaključni dogodek leta. Koncert se je odvil že dvanajstič.

V tokratnem koncertnem sporedu so nastopili: moški pevski zbor KD Ivan Kobal Krška vas z zborovodjem Francem Vegljem, harmonikarska sekcija KD Ivan Kobal, nekdanji Veseli planšar Franci Babič, skupina Trta iz KUD Anton Kreč Čatež ob Savi ter povezovalki programa Andreja Dvornik in Hana Jurečič iz recitatorske sekcije domačega društva.

Še preden je za konec koncerta iz ust tako nastopajočih kot poslušalcev zazvenela v tem prazničnem času nepogrešljiva Sveta noč, se je predsednik KD Ivan Kobal Franc Jurečič zahvalil vsem, ki so prišli na koncert in na ta način počastili kulturno ustvarjanje članov društva, ter jim zaželel vsega dobrega v novem letu in da se še večkrat udeležijo podobnih dogodkov v organizaciji krškovaških kulturnikov.

R. R., foto: Marjan Piltaver
« Nazaj na seznam