Časopis za pokrajino Posavje
14.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Črkarija z ilustracijo

Objavljeno: Ponedeljek, 27.07.2020    Rubrika: KULTURA Redakcija
Crkarija, lik. delavnica (10)

V prijetnem naravnem okolju je potekala dvodnevna likovna delavnica z enajstimi udeleženkami in udeleženci.

V prijetnem okolju parka pred stavbo Občine Sevnica je v četrtek, 23., in petek, 24. julija, potekala likovna delavnica Črkarija z ilustracijo.

Na delavnici so udeleženke in udeleženci spoznavali osnove ilustracije, njene različne kombinacije in tehnike, kadriranje motiva in zaključno postavitev. Poudarek programa je bil na odnosu črke z ilustracijo in obratno. »Za ilustracijo se pojmuje vsako delo upodabljajoče umetnosti, ki se s svojim motivom opira na literarno podlago. Bistvo ilustracije je v povezanosti z vsebino, ki jo sporočajo besede. Ilustracija je opora besedilu in hkrati tudi samostojna pripoved. Tehnika ilustracije je prilagojena zgodbi in osebnemu navdihu, največkrat pa gre za mešano tehniko – kombinacijo risbe in slike, ki je sorazmerna večplastnosti samih zgodb,« sta zapisala v sporočilu organizatorja dvodnevne delavnice, JSKD OI Sevnica in ZKD Sevnica.

Delavnica, ki jo je vodil diplomirani grafični oblikovalec in ilustrator s statusom svobodnega umetnika Peter Škerl, je bila namenjena mladim in odraslim ljubiteljskim likovnikom. Predznanje ni bilo potrebno, dobrodošla je bila le dobra volja in želja po likovnem izražanju.

S. R./Vir in foto: JSKD OI Sevnica

#povezujemoposavje

 
« Nazaj na seznam