Časopis za pokrajino Posavje
29.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Danes ob 18. uri vabljeni, da zaigrate in zapojete z balkonov

Objavljeno: Nedelja, 15.03.2020    Rubrika: KULTURA Sporočilo
34c56e84-83a7-4085-a061-dac9d3d9d74c
Javni sklad RS za kulturne dejavnosti se pridružuje pobudam slovenskih glasbenikov k skupnemu petju in muziciranju po vseh krajih v Sloveniji. Zato danes, v nedeljo, 15. marca 2020, ob 18. uri stopimo na balkon, ob okno, na teraso ali dvorišče, vzemimo v roke svoj inštrument, če ga nimamo, pa različna ropotala ali pa preprosto uporabimo samo svoj glas, ter zapojmo in zaigrajmo skupaj, sosedje v bloku, v sosednjih hišah, ulicah, vaseh in mestih. Glasba združuje, človeka navda s pozitivnimi čustvi in upanjem, zato si lepšajmo te negotove dni in lajšajmo stiske s spontano pesmijo, so še zapisali v sporočilu za javnost.

V negotovih dneh, ko se zadržujemo doma in z zaskrbljenostjo spremljamo novice o širjenju novega koronavirusa, se je po vsej Italiji začela oglašati glasba z balkonov, pridružujejo pa se ji še druge države. Tudi slovenski glasbeniki pozivajo k skupnemu petju in igranju na inštrumente, ki nas bo povezalo na poseben način.

V Italiji, kjer je cela država v karanteni, so ljudje spontano odgovorili na osamitev in osamljenost v svojih domovih. Po družbenih omrežjih že krožijo posnetki blokovskih naselij, kjer ljudje na balkonih skupaj pojejo in muzicirajo. Ideja se je že razširila čez meje Italije, tako bodo danes ob 18. uri peli in igrali tudi na Dunaju, po družbenih omrežjih pa se povezujejo tudi slovenski glasbeniki s podobnim pozivom.

Vir: JSKD
« Nazaj na seznam