Časopis za pokrajino Posavje
5.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

December odprl vrata Vencembru

Objavljeno: Nedelja, 01.12.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
Vencember v Loki (141)

Številni obiskovalci so se podali po sprehajalni poti ob Savi na ogled razstavljenih adventnih venčkov, ki bodo na ograji sadovnjaka na ogled cel mesec december.

Turistično društvo Loka pri Zidanem Mostu je na današnji 1. december in prvo adventno nedeljo že šesto leto zapored pripravilo ob sprehajalni poti ob Savi (v bližini mostu pri HE Vrhovo) krajši kulturni program z odprtjem razstave adventnih venčkov na prostem, na ograji sadovnjaka, ki so jih izdelali posamezniki in društva.

Kulturni program je izvedla pevska skupina FS Brusači iz Radeč, blagoslov 120 adventnih venčkov je opravil loški župnik Janez Furman, ki je ob tem dejal, da si je treba vzeti čas tako zase kot drug za drugega, darilo, ki pa je posebno, a ogromno pomeni, pa je nasmeh. Številne zbrane je nagovorila predsednica sevniške turistične zveze Annemarie Culetto ter vsem zaželela tudi prijetne dni v prazničnem decembru, v katerem se bo marsikaj zanimivega odvijalo tudi v Loki pri Zidanem Mostu, kjer so tudi letos pripravili v okviru »Vencembra« mnogo zanmivih prireditev.

Sprehodu in ogledu razstave, ki bo na ogled cel mesec december, je sledilo druženje ob dobrotah, ki so jih pripravili članice in člani Turističnega društva Loka ter Turističnega društva Majolka iz Gornje Radgone.

S. R.
« Nazaj na seznam