Časopis za pokrajino Posavje
9.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dela petih posavskih likovnih ustvarjalcev na državni razstavi

Objavljeno: Petek, 24.06.2022    Rubrika: KULTURA Redakcija
fb-pasica
Pod večer na zadnji dan v juniju bo v Galeriji Murska Sobota odprta 8. državna tematska razstave z naslovom Videz tipnega. Na razstavi, ki je nastala v sodelovanju Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in Območne izpostave JSKD Murska Sobota, bodo do 10. avgusta med ostalimi likovnimi deli na ogled tudi likovna dela petih izbranih ustvarjalcev iz Posavja.

Videz tipnega je naslov tematskih razstav, ki jih je v sezoni 2021/2022 razpisal Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Projekt je potekal na dveh ravneh, lansko leto kot serija regijskih tematskih razstav, letos pa poteka v obliki državne tematske razstave. Državni selektor, akademski slikar Robert Lozar, si je na desetih selekcioniranih regijskih razstavah dela natančno ogledal in za državno razstavo na podlagi treh ključnih kriterijev (ustrezanje razpisani temi, likovna dovršenost, izvirnost) izbral 55 del, med njimi tudi petih likovnih ustvarjalcev iz Posavja, in sicer: Alenke Venišnik (Društvo likovnikov Brežice), Branke Pirc (KUD Liber Krško), Milene Mraović (Društvo likovnikov OKO Krško), Romana Blatnika (Društvo likovnikov OKO Krško) in Vesne Davidovič (Likovna družina Dobova).

Navedenim likovnikom čestitamo in vse, ki vas bo 30. junija pot naključno ali namensko vodila v središče Prekmurja, vabimo, da si razstavo v tamkajšnjem razstavišču tudi ogledate.

B. M., vir: JSKD
 
« Nazaj na seznam
»