Časopis za pokrajino Posavje
22.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Disleksija in skotopični sindrom

Objavljeno: Četrtek, 30.09.2021    Rubrika: KULTURA Sporočilo
A. Kermauner_splet 1
Splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja vas v četrtek, 7. oktobra 2021, ob 18. uri vabimo na spletno predavanje dr. Aksinje Kermauner z naslovom Disleksija in skotopični sindrom. To bo četrto v nizu skupnih dogodkov in aktivnosti, ki jih pripravljamo v letu 2021.

Ob mednarodnem dnevu disleksije bo dr. Aksinja Kermauner spregovorila o disleksiji in skotopičnem sindromu (tj. sindrom Helen Irlen), s katerim se disleksija lahko zamenjuje ali sopojavlja. Vsakdan z omenjenim sindromom bo predstavila tudi ob vsebini svoje najnovejše slikanice V vrtincu črk, ki je namenjena tako mladim kot odraslim bralcem. Predavanju boste lahko prisluhnili na YouTube kanalu Knjižnice Brežice oziroma s klikom na povezavo.

Dr. Aksinja Kermauner je rasla s knjigami in že od malega dihala kulturniški zrak. O pomenu in vlogi literature pa razmišlja na svojstven način. Leta 1982 je diplomirala na Pedagoški akademiji v Ljubljani, smer slovenščina in likovni pouk. Kasneje se je strokovno izpopolnjevala na Pedagoški in Defektološki fakulteti v Zagrebu. Leta 2010 pa je na Pedagoški fakulteti v Ljubljani zaključila še doktorski študij na Oddelku za specialno in rehabilitacijsko pedagogiko. 26 let je bila kot učiteljica slovenščine in likovnega pouka zaposlena v Zavodu za slepo in slabovidno mladino v Ljubljani, zdaj pa predava na Pedagoški fakulteti v Kopru. Njeno strokovno področje je tiflopedagogika. Tudi njeno osrednje literarno ustvarjanje je namenjeno slepim in slabovidnim, obenem pa želi slepoto predstaviti videčim in polnočutnim.

Več informacij najdete na FB strani Splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja.

Vir: Knjižnica Brežice
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte