Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dnevnik Ane Frank - zgodba za sedanjost

Objavljeno: Sobota, 21.01.2023    Rubrika: KULTURA Redakcija
Razstava, Ana Frank

V OŠ Tržišče je do sredine februarja na ogled mednarodna razstava o holokavstu, ki je v drugi svetovni vojni povzročil zelo veliko trpljenja nedolžnih ljudi.

V prostorih OŠ Tržišče je v četrtkovem popoldnevu potekalo odprtje razstave z naslovom Ana Frank – zgodba za sedanjost, ki je spodbuda za razmišljanje o vrednosti človeškega življenja.

»Zaradi želje po drugačnem pridobivanju znanja in bližajočega se dneva spomina na žrtve holokavsta, ki ga obeležujemo 27. januarja, smo se na Osnovni šoli Tržišče odločili, da bomo gostili mednarodno potujočo razstavo z naslovom Ana Frank – zgodba za sedanjost. Posebnost razstave je, da jo vodijo naši učenci. Adam Okorn, Jan Kobold, Anja Jereb, Hana Trebše, Enej Jazbec, Luka Jazbec, Ian Lev Planinšek in Maj Repovž so se na vodenje temeljito pripravili na dvodnevnem izobraževanju, ki sta ga pripravila in izpeljala Monika Močnik in Jure Stušek iz Muzeja novejše zgodovine Slovenije,« pojasni učiteljica zgodovine Irena Klukej, koordinatorica razstave na OŠ Tržišče, ter pohvali učenki in učence, ki so po slovesnem odprtju, na katerem je zbrane nagovoril tudi župan občine Sevnica Srečko Ocvirk, uspešno opravili vodenje po razstavi. »Učenci so po uvodnem kulturnem programu prvič vodili obiskovalke in obiskovalce. To je bila njihova prva izkušnja vodenja po razstavi in svoje delo so odlično opravili,« pove.

Razstavo si je mogoče samostojno ogledati do sredine februarja, vsak delovnik od 8.00 do 15.00, za vodene oglede skupin pa je potrebna predhodna najava pri koordinatorici razstave na šoli Ireni Klukej, in sicer na telefonsko številko 07 62 01 386.

S. R./Vir: OŠ Tržišče, foto: Sebastjan Hercigonja

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte