Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dobrodelna operna predstava Traviata A3

Objavljeno: Ponedeljek, 11.09.2023    Rubrika: KULTURA Redakcija
TRAVIATA plakat 50×70 www
Rotary klub Sevnica v sodelovanju z glasbenim gledališčem Figaro vabi v petek, 15. septembra, ob 19.30 v grajski park, ki je del gradu Sevnica, na nepozaben večer umetnosti in solidarnosti – na dobrodelno operno predstavo »Traviata A3« prirejeni po romanu »Dama s kamelijami« francoskega pisatelja Alexandra Dumasa.

Čudovita glasbeno-gledališka predstava s klavirsko spremljavo, v kateri ima osrednjo vlogo mlada pariška kurtizana Violette, je portret ljubezni, obsojene na tragičen konec. Violetta, še ne dvajsetletna, je kot šivilja pritegnila marsikateri moški pogled, nato je postala kurtizana, se naučila pisati in brati … Z njo je prijateljeval pisatelj Alfred Germont, ki je postal njen ljubimec, a njuna zveza ni trajala dolgo, a Violetta je klub razpadu zveze, kar je povzročil Alfredov oče, vseeno uživala svojo vsakdanjo lahkotno srečo, vendar je razuzdano življenje načelo njeno zdravje in jetika je končala njeno komaj triindvajsetletno življenje.

Nakup vstopnice (predprodaja 25 evrov, na dan dogodka 30 evrov) za izjemen umetniški dogodek bo poleg umetniškega užitka, ki ga prinaša Traviata A3 prispeval k pomoči prizadetim v nedavnih avgustovskih poplavah v Sloveniji. Vstopnice lahko kupite v TA Doživljaj, Cvetličarni Zelena Pika in Gostišču Dolinšek. Naročite jih lahko tudi po e-pošti: rotaryklubsevnica@gmail.com ali po telefonu: 031 653 122 (Ana).

S. R./Rotary klub Sevnica

#povezujemoposavje


 
« Nazaj na seznam