Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dobrodelni koncert za šestletnega dečka

Objavljeno: Četrtek, 18.05.2017    Rubrika: KULTURA Redakcija
IMG_5368

Šestletni Matej Umek (desno v modri majici z igračko v roki) oboleva za mišično distrofijo.

V današnjem poznem popoldnevu je potekal v Športnem domu Sevnica dobrodelni koncert za 6-letnega dečka Mateja Umeka, ki oboleva za mišično distrofijo, za gensko motnjo, zaradi katere mišice šibijo in krnijo.

Na dobrodelni prireditvi »Cicibanov vrtiljak za Mateja«, ki jo je organiziral Vrtec Ciciban Sevnica v sodelovanju z OZRK Sevnica, Občino Sevnica in KŠTM Sevnica, so v uvodu nastopili otroci iz vrtca in z njimi je zapel tudi mali modrooki Matej, ki je s pogledom iskal starša, ki sta sedela v prvi vrsti. V nadaljevanju glasbenega dela programa so nastopili še ansambel Veseli Dolenjci, Potep, Florjan, Boris in Špela Pokorn, vokalna skupina Corona in Corona's, mlada talentirana sevniška pevka Kaja Pavlič, pevec Ivan Hudnik in Jodel express z jodlarsko kraljico Brigito.

Zbrane na dogodku sta nagovorila ravnateljica sevniškega vrtca Vlasta Fele in župan Srečko Ocvirk, mati malega Mateja pa se je zahvalila vsem, ki so prispevali za obnovo hiše na Studencu, ki jo bodo morali zaradi sinove bolezni prilagoditi za invalidski voziček, kajti fantič kmalu ne bo več mogel hoditi.

Na dobrodelnem koncertu je bilo skupaj s prostovoljnimi prispevki in donacijami zbranih dobrih štiri tisoč evrov.

S. R., foto: L. M.


 
« Nazaj na seznam
»