Časopis za pokrajino Posavje
20.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Drugačna Noč knjige 2020

Objavljeno: Sreda, 22.04.2020    Rubrika: KULTURA Sporočilo
noč knjige
Noč knjige poteka na svetovni dan knjige, 23. aprila zvečer. Letos bo drugačna, saj se ne bomo družili v prostorih Knjižnice Brežice. Naše popoldne ne bo obarvano z obiskom knjižničnih prostorov in delavnicami. Letos te vabim, da bereš doma in postaneš avtor ali avtorica. Povabim te, da samostojno ustvarjaš in spoznaš pot, kako nastane knjiga, od ideje do bralca.

Kratek zapis najdeš v prilogi in v e-knjigi Pot knjige.

Vsaka knjiga se rodi v domišljiji avtorja
ter živi z branjem v domišljiji bralca.


Noč knjige bo letos pri tebi doma, prav v tvojem domu si želi najti čas in prostor. Povabim te, da se odločiš za katero od spodnjih možnosti:
  • prebereš knjigo iz domače knjižne police,
  • prebereš knjigo v e-obliki, ki jo najdeš v spletni knjižnici: https://www.biblos.si/,
  • oblikuješ svojo pesem, zgodbo, ilustracijo,
  • narediš knjižico, zbirko kratkih pesmi, zgodbic, ilustracij.
Pred branjem si prostor uredi po svojih željah in zmožnostih, lahko uporabiš baterijsko svetilko, spalno vrečo, bodi izviren/-a.

Letošnja noč knjige poteka ob 220-letnici rojstva Franceta Prešerna, ki se je s svojim delom zapisal v zgodovino slovenske in svetovne literature. Zato te še posebej spodbujam, da ustvarjaš in bereš poezijo, pesmi, rime …

Vsa nastala dela ob letošnji Noči knjige želimo predstaviti na razstavi, ki bo na ogled predvidoma v poletnem času v Knjižnici Brežice (po končanih omejitvah). Mlade ustvarjalce vabim, da ob dovoljenju in pomoči staršev nastale izdelke preslikate ali fotografirate in jih do petka, 1. maja 2020, pošljete na e-naslov andreja.dvornik@knjiznica-brezice.si. Priložite lahko še fotografijo branja in ustvarjanja na noč knjige v vašem domu.

Vir: Knjižnica Brežice
« Nazaj na seznam