Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Društveni jubilej obeležila še folklorna skupina

Objavljeno: Petek, 19.05.2017    Rubrika: KULTURA Redakcija
16. 05. 2014 (79) (Large)
Društvo upokojencev Brežice (DUB)
je v torek, 16. maja, v brežiškem Domu kulture drugič proslavilo 70-letnico delovanja, in sicer s koncertom Folklorne skupine (FS), ki deluje v okviru društva.

Začetki Folklorne skupine segajo sedem let nazaj, uradno pa so tokrat obeležili 5-letnico delovanja. Sprva je skupino štiri leta vodila Jožica Povh, sedaj pa jo tri leta vodi Zdravko Dušič. Predsednica DUB Jožica Sušin je povedala, da so v društvu ponosni na skupino, saj jo tvorijo plesalke iz vse občine, ki se na vajah dobijo dvakrat tedensko, delo skupine usklajuje predsednica Milka Cizelj, plesalke pa se udeležujejo tudi območnih srečanj. Kot je še povedala Sušinova, želijo narediti korak naprej, kar pomeni, da za ohranjanje ljudskega izročila potrebujejo nošo, s katero se bo predstavljala skupina. Odločili so se, da bi z njo predstavljale ljudsko izročilo Kozjanskega.

Koncertni program so lepo popestrili še gosti: Otroška folklorna skupina Kresnice OŠ Brežice ter Raški čbularji. K slavnostnemu mozaiku so svoje kamenčke hudomušno prispevali Lija Čurič Jankovič ter člani Literarne skupine DUB Jagodni izbor – Ivana Vatovec, Reneja Mihelič, Anton Mihelič in Rudi Mlinar, ki je bil hkrati tudi avtor veznega besedila.

Simona Rožman Strnad in Lučka Černelič iz OI JSKD sta folkloristkam za pet let delovanja podelili jubilejne bronaste Maroltove značke.

N. J. S., foto Meho Tokić
 
« Nazaj na seznam
»