Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Druženje z Vilo Rozalko in igrivo popoldne pri krški knjižnici

Objavljeno: Petek, 25.05.2018    Rubrika: KULTURA Redakcija
rozalkin dan - knjiznica in gs (20)

Nastopajoči malčki iz podloškega vrtca

V današnjem dopoldnevu so se v dvorani Glasbene šole Krško na druženju s pravljično Vilo Rozalko iz Valvasorjeve knjižnice Krško zbrali otroci iz vrtcev Leskovec pri Krškem, Veliki Podlog, Raka in Senovo. Tretje letos zapored se je namreč ob občinskem prazniku občine Krško zvrstil Rozalkin dan krške knjižnice, ki se je popoldan nadaljeval na dnevu Valvasorjeve knjižnice, kjer je potekalo druženje ob igrah, pravljicah in ustvarjalnicah za vse generacije.

rozalkin dan - knjiznica in gs (25)

Otroci z raškega vrtca v družbi svojih mentoric

Dopoldanski Rozalkin dan, namenjen predšolskim otrokom, je potekal v sodelovanju knjižnice, glasbene šole in navedenih vrtcev. Prisrčen program so po uvodnem nastopu učencev glasbene šole in Rozalkini pravljici Zakaj je morje slano, ki jo je zbranim v družbi vile Rozalke povedala bibliotekarka Antonija Amon, izvedli otroci skupine Kristalčki iz enote vrtca Peter Pan iz Velikega Podloga, ki so pod mentorstvom vzgojiteljice Marjetke Lekše in pomočnice Mojce Zobarič uprizorili igrico Pod medvedovim dežnikom, skupini Škrati in Ribice s senovskega vrtca so pod mentorstvom vzgojiteljice Tatjane Pribožič, pomočnice Slavice Gabrič in plesne mentorice Helene Fakin odplesali venček folklornih plesov, otroci oddelka drugega starostnega obdobja iz Vrtca Čebelar Raka pa so pod naslovom Rajajmo, rajamo v topli pomladi z vzgojiteljico Ano Tomše in pomočnico Renato Jenkole nastopili s šopkom deklamacij in pesmimi.

Igriv petek ob dnevu knjižnice

rozalkin dan - knjiznica in gs (22)

Najmlajši senovski folkloristi

Kot že omenjeno, pa je dopoldanskim aktivnostim Valvasorjeve knjižnice sledilo še razgibano in ustvarjalno popoldne v mestnem parku, ki se je pričelo s pravljičnim tkanjem ob 16. uri, pol ure kasneje se je v izvedbi domoznanskega oddelka knjižnice zvrstilo ustvarjanje in igri pod naslovom Kdo je kdo in kaj je kaj, risanje mesta in izdelava razglednic s slikarjem Rajkom Čubrom, željni zabave so se lahko sproščali tudi v družbi Klavdije Šiško Molan in Renate Komatar pod naslovom Včasih in danes igraje z roko v roki, Mestni muzej Krško pa je izvedel delavnico sestavljanja mozaika Igrive podobe. Med 16.30 in 17.00 je potekal voden ogled po knjižnici, nakar je v izvedbi JSKD Krško prizorišče, tako male in velike udeležence, obiskal Jurij Dalmatin, s katerim se je bilo mogoče tudi fotografirati. Po nagovoru predstavnika Občine Krško se je ob 18.30 zvrstila še lutkovna igrica Modro pišče, ki jo je izvedla lutkovna skupina Bukvice iz knjižnice.

B. M.
« Nazaj na seznam