Časopis za pokrajino Posavje
24.05.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dve zlati in dve bronasti glasbeni plaketi mladim

Objavljeno: Ponedeljek, 20.03.2017    Rubrika: KULTURA    Ogledov: 157Bralci pišejo
Daniela Kovač

Daniela Kovač

Na 46. državnem tekmovanju mladih glasbenikov v glasbenih šolah gorenjske regije so nastopili tudi učenci Glasbene šole Laško-Radeče ter osvojili dve zlati in dve bronasti plaketi.

Miha Škorja, učenec Borisa Razborška, ki igra harmoniko, je v 1.b kategoriji osvojil bronasto plaketo, prav tako tudi Aleksander Klenovšek, učenec Benjamina Kosa, na tolkalih, 1.a kategorije ob korepetitorki Nini Mole.

Trio TriAngels, ki pod mentorstvom Maje Glavač deluje v sestavi Val Jelenski, Tjaša Kosem in Nace Naj Slakonja, pa je med komornimi skupinami z godali in klavirjem v 1.b kategoriji osvojil zlato plaketo.

Tudi učenka Marka Razborška Daniela Kovač je s trobento v 1.c kategoriji ob klavirski spremljavi Dejana Jakšiča prejela zlato plaketo.

Zveza slovenskih glasbenih šol je sicer na regijskem in državnem nivoju razpisala tekmovanje v dvanajstih različnih tekmovalnih disciplina, ravno ta teden, v četrtek, 23. marca 2017, pa se bo odvil zaključni koncert najboljših mladih glasbenikov na Koservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani.

Za uspešne nastope Glasbena šola Laško-Radeče čestita vsem sodelujočim: učencem, učiteljem in korepetitorjem, staršem pa se zahvaljujejo za podporo, je ob zaključku sporočila za javnost še zapisala ravnateljica Rosana Jakšič.

Doroteja Jazbec, vir in foto: GŠ Laško-Radeče
 
« Nazaj na seznam
»