Časopis za pokrajino Posavje
17.05.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Fotografska razstava »Iz višine«

Objavljeno: Petek, 19.02.2021    Rubrika: KULTURA Redakcija
B. Dremelj, fotografije (2)

Med fotografi so vedno bolj priljubljene fotografije z višine, ki jih fotografi naredijo z dronom.

V zagorski foto galeriji s pomenljivim imenom »f 2,8« (galerija je ime dobila po fotografskem objektivu z zaslonko 2,8, ki je bila še pred desetletjem nekaj vsakdanjega, v dobi ’zoom’ objektivov pa je ta zaslonka že težko dosegljiva) se z izbranimi fotografijami predstavlja Bojan Dremelj, član fotosekcije Društva Trg Sevnica.

Bojan Dremelj (2)

Bojan Dremelj (foto. S. R.)

Bojan Dremelj se fotografiji posveča od srednje šole dalje, s pojavom digitalne tehnologije pa se je njegova strast do fotografiranja še poglobila. Njegove fotografije najpogosteje nastajajo na koncertih, a zadnja leta ga mika tudi pokrajinska fotografija, ki jo ustvarja s pomočjo drona. V fotogaleriji v Zagorju je na ogled opus 15 fotografij, ki prikazujejo pokrajino, fotografirano iz zraka z dronom oz. brezpilotnim letalnikom.

»Pogled na pokrajino s ptičje perspektive je unikaten in drugačen in ravno ta drugačnost je temelj, na kateri gradi Bojan. V foto galeriji f 2,8 v Zagorju je mogoče videti fotografije, ki temeljijo na grafičnih pogledih in klasične pokrajinske fotografije, vendar s perspektive, ki nam niso dosegljive,« pojasni fotograf in snemalec ter ustanovitelj foto galerije »f 2,8« Vukašin Šobot. Razstava je na ogled do 1. marca.

S. R., foto: V. Š.

 
« Nazaj na seznam