Časopis za pokrajino Posavje
24.03.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Fotografski natečaj Ulina (okenska) razstava podob Kostanjevice na Krki

Objavljeno: Petek, 05.08.2022    Rubrika: KULTURA Sporočilo
DSC_0327

Fotografija je simbolična.

Mladinsko društvo Kostanjevica na Krki v sodelovanju s Posavskim muzejem Brežice in dr. Heleno Rožman v sklopu praznovanja 770. obletnice mestnih pravic razpisuje fotografski natečaj z naslovom Ulična (okenska) razstava podob Kostanjevice na Krki. K sodelovanju z obstoječimi fotografijami ali fotografijami, ki bodo še nastale, vabimo vse ljubiteljske in profesionalne fotografe (iz Kostanjevice in od drugod). Izboru bo sledila postavitev razstave.

Navdih za razstavo črpamo iz našega okolja, in sicer pogledov na reko Krko, Gorjance, mestne ulice, Forma Vivo, neokrnjeno naravo in ljudi. Z razstavo želimo predstaviti naš kraj skozi drugo perspektivo, v novi podobi. Del razstave bodo tvorile nove avtorske fotografije, del pa stare fotografije Kostanjevice na Krki, ki nam jih bodo posodili partnerji. Obiskovalci bodo lahko dobili vpogled v ujete trenutke življenja v Kostanjevici v preteklosti in sedaj. Cilj razstave je popestriti Kostanjevico na Krki in uporabiti alternativne oblike razstavljanja, pri čemer se bomo skušali rešiti okvirjev galerijskih prostorov in ateljejev. Želimo si, da bi bila razstava postavljena po celi Kostanjevici, umeščena v okna zapuščenih hiš. Tako si bodo mimoidoči lahko razstavo ogledali na več lokacijah po Kostanjevici.

Zainteresirani se, kot rečeno, lahko na razpis prijavijo z že obstoječimi fotografijami ali fotografijami, ki jih bodo ustvarjali prav za to priložnost. Prijave zbiramo do vključno 10. 8. 2022. Tisti, ki fotografije že imate, jih pošljite vključno s prijavo, za tiste, ki jih še nameravate ustvariti, pa bo organiziran posvet in dejansko fotografiranje po Kostanjevici med 11. in 14. 8. 2022. Dokončni izbor fotografij bo opravljen 15. 8. 2022. Pri postavitvi razstave si pridržujemo pravico do izbire velikosti formata. Avtorji, ki bodo izbrani na natečaju, bodo nagrajeni s simboličnim honorarjem 50€. Na natečaj se prijavite na: info@mdknk.si.

Vir: MD Kostanjevica na Krki
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

27.11.2019 | Redakcija

Staro napajalno korito