Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Gala novoletni koncert v udobju novih stolov

Objavljeno: Ponedeljek, 31.12.2018    Rubrika: KULTURA Redakcija
posavski-muzej-gala-novoletni-koncert (6)
V Posavskem muzeju Brežice so v nedeljo, na god sv. Feliksa oz. Srečka, leto že petič zaključili z gala novoletnim koncertom.

Koncert, s katerim so zaokrožili leto 2018, ki je bilo v znamenju Evropskega leta kulturne dediščine, so v Viteški dvorani odigrale tri mlade glasbenice iz občine Krško: violinistka Nina Pirc, zaposlena v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija, pianistka Nika Tkalec, profesorica na Glasbeni šoli Vrhnika in strokovna sodelavka na Akademiji za glasbo, ter pevka Anja Žabkar, študentka opernega petja na Akademiji za glasbo v Zagrebu. Občinstvo so navdušile s skladbami Chopina, Brahmsa, Mozarta, Puccinija, Kreislerja, Piazzole, Uhlika, de Beriota …, za bučne aplavze pa so se oddolžile z dvema bisoma.
posavski-muzej-gala-novoletni-koncert (3)


Kot je uvodoma povedala direktorica muzeja Alenka Černelič Krošelj, je za njimi tako investicijsko kot programsko uspešno leto. Kar se slednjega tiče, so uresničili vse načrtovane razstave, dogodke in projekte, na investicijskem področju pa so letos uredili novo recepcijo in muzejsko trgovino, obnovili sanitarije v pritličju ter prenovili streho severnega in vzhodnega dela gradu. Ravno na tokratnem koncertu pa so obiskovalci prvič sedeli na novih stolih, ki jih je izdelalo podjetje Stilles Sevnica. Pri 56 tisoč evrov vrednem nakupu sta muzeju finančno priskočili na pomoč Občina in KS Brežice. Černelič Krošljeva se je zahvalila vsem podpornikom muzeja na čelu z županom občine Brežice Ivanom Molanom, ki je tudi sam nagovoril zbrane in jim zaželel srečno novo leto.

P. P., foto: PMB
« Nazaj na seznam
»