Časopis za pokrajino Posavje
12.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Gasilski pihalni orkester Loče navdušil na gostovanju na jugovzhodu Srbije

Objavljeno: Nedelja, 17.11.2019    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
gpo_loce

Gasilski pihalni orkester Loče

Gasilski pihalni orkester Loče pri Dobovi je navdušil na gostovanju na tretjem mednarodnem festivalu v Dimitrovgradu, ki leži na jugovzhodu Srbije, tik ob bolgarski meji.

Orkester je prvi dan sodeloval na promenadi v Nišu, nato pa na paradi skozi mesto. Zvečer, na samostojnem koncertu, v dvorani centra za kulturo Dimitrovgrad, so se predstavili s skrbno izbranim programom, ki je navdušil tamkajšnje poslušalce in strokovno vodstvo festivala. Posebej se je izkazal solist na klarinetu Tomaž Zevnik, ki je pobral simpatije domačega občinstva.
FA3_5188

Posebej se je izkazal solist na klarinetu Tomaž Zevnik, ki je pobral simpatije domačega občinstva.

Še posebej lepa komunikacija s poslušalci se je razvila v drugem delu, ko so s stoječo ovacijo in bučnem aplavzom nagradili nastop orkestra. Tretji, zaključni dan pa je bil namenjen paradi skozi mesto in skupnemu nastopu na centralnem trgu. Štiri skupne koračnice je dirigiral Aleksandar Djurov, ki je tudi dirigent svečanega protokolarnega orkestra garde iz Beograda. Članice in člani GPO Loče so si ogledali tudi znamenitosti mesta ter se vrnili polni prijetnih vtisov.

Trenutno se pripravljajo na tradicionalen Miklavžev koncert z rock programom, ki bo 7. 12. 2019 v Dobovi. V letu 2020 pa jih čaka okrogla 100-letnica in več dogodkov skozi slavnostno leto.

Ivan Kovačič, predsednik GPO Loče
Foto: Stefan Pavić, Internet portal FAR
« Nazaj na seznam