Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Glasba brezčasnega Elvisa v Kulturnem domu Krško

Objavljeno: Petek, 29.09.2023    Rubrika: KULTURA Sporočilo
_DSC5775 (Large)
To soboto, 30. 9., bo v Kulturnem domu Krško nastopila skupina Sam's Fever, ena najboljših interpretk glasbe Elvisa Presleya. Na koncertu, ki so ga poimenovali Spomini na Elvisa, bodo odigrali obsežen repertoar Elvisovih največjih uspešnic.

Skupina Sam’s Fever je bila ustanovljena leta 2012, ob 35. obletnici smrti Elvisa Presleya z idejo poustvarjanja glasbe kralja rock’n’rolla skozi lastne izvirne interpretacije.

Vsako leto v mestecu Bad Nauheim v bližini Frankfurta, kjer je med leti 1958 in 1960 bival Elvis med služenjem vojaškega roka, poteka „Evropski Elvis Presley Festival“. V okviru 14. festivala, ki je potekal leta 2015, se je odvilo prvo tekmovanje interpretov Elvisove glasbe, na katerem so se Sam’s Fever uvrstili med 10 najboljših.
_DSC6251 (Large)


15. avgusta so s svojim nastopom prepričali občinstvo ter strokovno žirijo in na tekmovanju zmagali. S tem so postali najboljši interpreti Elvisove glasbe v Evropi in zmago prinesli v Slovenijo.

Avgusta 2017 je skupino doletela prav posebna čast, saj so dobili priložnost, da na Evropskem Elvis Festivalu v Nemčiji spremljajo svetovno znano pevko in igralko Darlene Love, ki je leta 1968 kot spremljevalni vokal z zasedbo »The Blossoms«  sodelovala pri Elvisovem »68′ Comeback Special« in Elvisovem zadnjem igranem filmu »Change Of Habit«.
_DSC5034


Septembra 2017  je skupina Sam’s Fever,  ob spremljavi Big Banda RTV Slovenije z godali, v razprodanih »Ljubljanskih Križankah« Elvisu posvetila veliki koncert z naslovom »I remember Elvis«.

Januarja 2018 je skupina Sam’s Fever prvič gostila TCB Band in Terry-ja Blackwooda z »Imperials«-i v Ljubljani in skupaj z njimi v klubu »Cvetličarna« s  koncertom praznovala Elvisov 83. rojstni dan.

To leto skupina Sam’s Fever izdala tudi svoj drugi album z naslovom »Fever«. Posebnost tega albuma  je, da je Elvisov kitarist James Burton za pesem »Mistery Train« posnel svojo kitaro in s tem albumu dodal prav poseben pečat, na albumu pa izdan tudi posnetek pesmi »If I Can Dream« s pevko Darlene Love, ki je nastal na koncertu v Nemčiji leto prej.

Avgusta 2018  je skupina Sam’s Fever s svojim »Sam’s Fever orkestrom« potovala ponovno v Nemčijo na Evropski Elvis Festival. Po samostojnem koncertu je skupino še drugič doletela čast, da so lahko spremljali pevko Darlene Love, in to prav na njeno zahtevo.
Januarja 2020 je skupina Sam’s Fever , ki zelo tesno sodeluje z Društvom ljubiteljev Elvisa Presley-a »Elvis Friends Slovenia«, Elvisov 85. rojstni dan praznovala na prav poseben način. Poleg Elvisovega pianista Glenn. D. Hardina in Terry-ja Blackwooda z »Imperials«-i sta Ljubljano obiskali tudi pevki Marry in Ginger Holladay, ki sta z Elvisom v studiu posneli več kot sto pesmi, med drugimi tudi »Suspiciuos
 
Minds« ter »In The Ghetto«, ter Elvisova sestrična Donna Presley. Na koncertu v »Festivalni Dvorani« v Ljubljani je vladalo prav nepozabno čarobno vzdušje.
 
Zasedbo Sam’s Fever predstavljajo:
Vokal : Samuel “Sam” Hudl
Kitara – vokal : Arian Krašna
Klaviatura – vokal : Jure Kavčič
Bas kitara – vokal : Tilen Sušnik
Bobni : Tomaž Ferenc
 
Sam's Fever – Spomini na Elvisa
koncert
sobota, 30. 9., ob 20. uri
cena vstopnice: 12 € v predprodaji, 15 € na dan koncerta
---
Vir: Kulturni dom Krško in Sam's Fever
Foto: arhiv zasedbe, Sašo Radej
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Lesen hladilnik na led

31.05.2023 | Oglas

Osvetlite vaš dom