Časopis za pokrajino Posavje
21.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Glasbena pravljica »Ko utrinek zažari«

Objavljeno: Petek, 30.11.2018    Rubrika: KULTURA Sporočilo
0H7A0047
V torek, 20. novembra, na svetovni dan otroka, je Glasbena šola Brežice v nabito polni dvorani Doma kulture Brežice predstavila glasbeno pravljico po motivih Disneyjevih risank »Ko utrinek zažari«. Po izvirnem scenariju in v režiji prof. petja Mihaele Komočar Gorše so nastopili učenci petja in zapeli najbolj znane melodije iz Disneyjevih risank.

Zgodba govori o deklici, ki še nikoli ni sanjala, a ker so ta večer na nebu sijale posebne zvezde, ki imajo moč, da pridnim otrokom izpolnijo vse želje, je na obisk prišla prav posebna vila, ki je deklico odpeljala v čarobni svet pravljic, kjer je spoznala vse svoje najljubše junake … Palčke iz Sneguljčice, Belle in Lumierja iz risanke Lepotica in zver, Aladina in Jasmino, raka Sebastjana iz Male morske deklice, Elso in Olafa iz Sneženega kraljestva ter druge.
0H7A0074


Mentorici petja prof. Marjetka Podgoršek Horžen in Mihaela Komočar Gorše sta odlično pripravili svoje učence, ki so ob petju osvojili tudi znanje gibanja na odru v kostumih. Nastopili so: Neli Škofca, Špela Vegelj, Jure Juratovac, Domen Krkovič, Uroš Piltaver, Krištof Strnad, Marko Škofca, Rok Švajger, Matej Žerjav, Vanja Švajger, Julija Laznik, Nastja Galič, Sara Iljaž, Nina Šulc, Simona Zupančič, Tilen Abram, Milena Kunej, Tanita Lipar in Tjaša Tomše.

Po črno-belih tipkah klavirja je svoje prste spretno sprehajala prof. Pierina Cavaliere Mršić. Kot asistent režije in prevajalec besedil pa je sodeloval tudi naš bivši učenec Tilen Abram.

Sceno, ki je bila v obliki velikanske knjige je naslikala Jana Rožman, sestavil pa Andrej Budič. Za luč in efekte je poskrbel Jernej Agrež, za ozvočenje pa Bojan Petelinc. Uvodni avizo je posnel Aljaž Bastič, na marimbo pa je zaigral prof. Goran Gorše.

Po premieri so sledile še štiri ponovitve za otroke šol in vrtcev brežiške občine.

Publika, ki je dogodek pozdravila z bučnim aplavzom, se nadeja podobnih projektov glasbene šole tudi v prihodnje.
 
Vir: Glasbena Šola Brežice, foto: Foto Rožman
 
 
« Nazaj na seznam
»