Časopis za pokrajino Posavje
4.10.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Glasbena pripravnica na Senovem uspešno zaključila šolsko leto

Objavljeno: Četrtek, 08.06.2023    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
Glasbena pripravnica_Senovo
Kdaj naši malčki pokažejo interes za glasbo? Zgodaj v svojem ranem otroštvu. Najsi je to preprosto pozibavanje po ritmu ali pa igranje na ropotuljico, ki jo prejmejo v dar.

Na Senovem imajo otroci iz kraja in okolice priložnost, da ta interes spremenijo v znanje in izkušnje na glasbenem področju.
Glasbena šola Krško izvaja na Osnovni šoli XIV. divizije program glasbena pripravnica.

V sredo, 7. 6. 2023 so na Senovem z njim zaključili prvi učenci. Za starše in bližnje so pripravili pregled vsebin šolskega leta.

To ni bil običajen pregled vsebin, učenci so pokazali zanimiva znanja, ki so jih v šolskem letu 2022/2023 pridobili. Starši so bili nad videnim navdušeni in ponosni na svoje otroke, saj so ti suvereno pokazali vse kar so se naučili.

Učenci, skupaj z mentorico in učiteljico Natalijo Mustar Krajnc so se predstavili s petjem pesmic, gibalnimi igrami, igranjem inštrumentov, igro vlog, poznavanjem glasbil, not in glasbenih pojmov. Predstavitev je bila lepa in pestra, zaključna ura pa je prehitro minila.

Naši pripravniki so sedaj postali pravi mali glasbeniki in ura se je sedaj spremenila v dobo, kot pravi učiteljica Natalija Mustar Krajnc. Starši se, ko vidimo veselje v očeh naših otrok z njo popolnoma strinjamo.

Hvala GŠ Krško in učiteljici Nataliji za trud in pripravljenost priti našim otrokom z glasbo tako blizu.
 
V imenu staršev glasbene pripravnice zapisala: Mojca Ulčnik
 
« Nazaj na seznam
»