Časopis za pokrajino Posavje
26.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Glasbena šola izven običajnih okvirjev

Objavljeno: Četrtek, 23.01.2020    Rubrika: KULTURA Redakcija
glasbena sola malo drugace (80)

Koncert je zaključil revijski orkester učiteljev.

Glasbena šola Krško je v sredo zvečer v Kulturnem domu Krško pripravila tradicionalno prireditev Glasbena šola malo drugače, s katero zaključujejo prvo polletje šolskega leta.

Kot je povedal ravnatelj šole Mitja Režman, »malo drugače«, kar prireditev nosi v naslovu, pomeni svež in atraktiven program, izven okvirjev zgolj klasične glasbe, malo drugače oblikovane glasbene skupine, ki jih sicer ni v učnem procesu, povezovanje učencev in učiteljev na ravni cele šole s ciljem, ki daleč presega zgolj izobraževanje, temelječe na individualnem odnosu med učiteljem in učencem.
glasbena sola malo drugace (64)

Nastopil je tudi šolski pevski zbor in plesalke.

»S tem koncertom smo na odru povezali vse instrumente, ki jih poučujemo, ter petje, zbor in ples. Učitelji imajo pri tem največji prispevek. Izvedba take prireditve namreč zahteva izjemno zavzetost in koordinacijo mentorjev, aranžerjev in dirigentov, ki so oblikovali in vodili aktivnosti ter prireditev postavili na oder. Vsem učiteljem čestitam, hvala za trud, hvala za krepitev glasbene umetnosti, ki nam bogati življenje,« je nadaljeval ravnatelj. Zahvalil se je tudi staršem učencev za podporo, ki jo izkazujejo z obiskom njihovih prireditev, s čimer so pomemben člen izobraževalnega procesa, poleg tega je od njih odvisna vztrajnost in motivacija učencev. »Da je to naše skupno delo pomembno in smiselno, pa vam lahko zagotovim. Pravo veselje je namreč opazovati toliko dobre volje med mladimi, toliko potrpljenja na vajah, spoštljivo obnašanje in veselje ob uspehu,« je še dodal.
 
Občinstvu, ki je povsem napolnilo dvorano kulturnega doma, so pripravili kar 18 glasbenih točk, v katerih so se predstavile raznovrstne glasbene zasedbe, od duetov preko manjših skupin in večjih skupin do orkestra, sodelovale so tudi pevke in otroški pevski zbor ter plesalke. Koncert je povezoval Aleš Tuhtar.
 
P. P., foto: P. P. in B. C.
 
« Nazaj na seznam