Časopis za pokrajino Posavje
22.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Glasbene uspešnice v Kajini preobleki

Objavljeno: Sreda, 25.01.2023    Rubrika: KULTURA Redakcija
Kaja Pavlic (3)

Kaja Pavlič v snemalnem studiu

Glasba in ples spremljata temnolaso Kajo Pavlič od otroštva, saj je odraščala v družini, v kateri sta njena starša del svojega časa namenjala glasbeni in plesni dejavnosti. Kaja je v lanskem poletju sodelovala v glasbenem projektu Stars on 69 – priredbi znanih slovenskih uspešnic z izkušenimi in priznanimi glasbeniki ter največjim poznavalcem glasbe pri nas Draganom Buličem.

PROJEKT 'STARS ON 69' ZANIMIVA GLASBENA IZKUŠNJA 

Kaja Pavlič je s svojim odličnim vokalom dala skladbam Reka luči, Stara barka, Izgubiva se v noč, Ti si moje sonce, Ogenj in led, Čokolada ter So najlepše pesmi že napisane osebno noto in novo preobleko. »Ideja in izbor pesmi mi je bil všeč, predvsem pa to, da sem lahko pesmim dala lasten pečat – nihče mi ni rekel, kako moram odpeti,« je pojasnila.
Kaja Pavlic (4)

Prizor iz videospota, v katerem je Kaja v družbi Branka Mihaliča in njegovega jeklenega lepotca.

»Pesmi, ki smo jih posneli, smo prilagodili mojemu stilu in zdi se mi, da je končni izdelek odličen,« pripoveduje in s posebnim žarom opiše še snemanje videospota na najbolj vroč lanskoletni poletni dan v Izoli, v katerem nastopata poleg nekaterih slovenskih glasbenih legend, kot je bobnar skupine Hazard Miro Čekeliš ter priznani poznavalec in kritik slovenske popularne glasbe Dragan Bulič, tudi njena starša, njen brat in nekaj prijateljev. Videospot sta režirala glasbenik Gogi Vanilla ter pevkina mati Mira Kovač, za glasbeni aranžma in produkcijo je poskrbel glasbenik Zvone Tomac, za privlačen oblačilni videz pa Kajina prijateljica Melita Železnik, s katero včasih zapojeta v duetu.

Kaja Pavlic (2)

Prizor s snemanja v Izoli

»V projektu Stars on 69 sodelujejo ljudje, ki ustvarjajo glasbo s srcem,« pove sogovornica, ki se je rodila pred dobrimi tremi desetletji v trboveljski porodnišnici in nato odraščala v štiričlanski družini v enem izmed večstanovanjskih objektov v Sevnici, od koder je sledila selitev na Apnenik. V manjši hišici si je njen oče Andrej, ki je bobnar in pevec ter pogosto sodeluje z različnimi glasbenimi zasedbami, uredil glasbeni studio in v njem je Kaja rada preživljala svoj prosti čas. Mati Mira, ki je vzgojiteljica, z velikim veseljem namenja del svojega časa sestavljanju različnih plesnih koreografij za predšolske otroke, a tudi za odrasle skupine. Kajin starejši brat Gregor se z glasbo ali plesom ni nikoli ukvarjal, a z družino se je vedno rad udeležil koncertov in plesnih nastopov.

LJUBITELJICA JAZZA, POPA, SOULA TER R’N’B

»Moj prvi pevski nastop je povezan s pevskim zborom, ki sem ga obiskovala v osnovni šoli v Boštanju. Tedanja učiteljica glasbe Silvija Blaževič me je izbrala, da sem solo zapela skladbo Amazing Grace, ker sem imela že v šestem razredu svoj stil petja. Ko sem obiskovala osmi razred, so na šoli snemali Veseli tobogan. V snemalni ekipi je bil tudi Tadej Hrušovar, frontman legendarne skupine Pepel in kri, ki me je želel spoznati, ko me je slišal na vaji. Zdela sem se mu zanimiva in omogočil mi je, da sem kot 14-letno dekle prvič nastopila na televiziji, kot najmlajša pevka v oddaji Hri-bar,« se spominja začetkov ljubiteljica jazza, popa, soula in r&bja (ritem in blues), kar je bilo v tistem času nenavadna, posebna glasbena izbira. »V teh glasbenih zvrsteh je prišel moj vokal bolj do izraza,« se nasmehne.

Kaja Pavlic (13)

Kaja Pavlič se preizkuša tudi kot fotomodel.

Prijetne spomine je ohranila na Glasbeno šolo Grosuplje, ki jo je obiskovala kot srednješolka štiri leta in se pri urah sola petja pri profesorici Ireni Vidic dodatno izpopolnjevati v jazz, pop in soul petju ter bila nekaj časa tudi solistka v njenem jazz zboru ArtVoicess. V tem času je Kaja Pavlič spoznala mnoge slovenske glasbenike, s katerimi je nastopala po klubih in raznih koncertih, kjer so izvajali številne jazz ter soul pesmi. Na avdiciji za novo pevko skupine Panda, kjer je prišla v ožji izbor, žal ni bila uspešna, saj je bila, stara 20 let, po mnenju članov premlada. V ne ravno prijetnem spominu ji je ostalo sodelovanje v glasbeni oddaji X Factor, kjer je po mnenju mnogih prehitro izpadla. V mnogo prijetnejšem spominu ji je ostalo sodelovanje s pevcem Mirzo Selimovičem, znano glasbeno zvezdo Balkana, s katerim je veliko nastopala v duetu. Skupaj sta posnela tudi komad Dolina bluza. S posavsko operno pevko Bibo Novak je nastopila v Misiji Evrovizija, za oddajo Slovenja ima talent pa žal ni bila dovolj dobra. Nepozabni ostajajo nastopi v domačem kraju, kjer so se ji včasih na odru kot plesalke pridružile sevniške mažorete.

GLASBA JE NJENA SPROSTITEV

»Uživam v glasbi, rada pojem, a nikoli nisem želela biti zvezda. Glasba je moja sprostitev, moje veselje, z glasbo rada komu polepšam dan ali večer, vendar pa neke velike glasbene kariere ne načrtujem,« je odkritosrčna Kaja Pavlič, ki že sedem let živi v Švici, vendar se pogosto vrača domov. »Tukaj je stil življenja drugačen, vendar mi ustreza in ob redni zaposlitvi nameravam nadaljevati še s svojo glasbeno potjo,« razkrije del načrtov, ki so povezani tudi z zdravo prehrano in športom, s čimer ohranja svojo vitko postavo. »V preteklosti sem imela veliko preveč kilogramov, a s spremembo prehrane in več gibanja, sem začela izgubljati kilograme, tako da se sedaj v svoji koži resnično dobro počutim,« se nasmeji.

Smilja Radi, foto: osebni arhiv Kaje Pavlič

Članek je objavljen v regionalnem časopisu Posavski obzornik, ki je izšel 19. januarja 2023.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»