Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Gledališki dan otroških predstav v Radečah

Objavljeno: Torek, 26.03.2019    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
Gledališki dan otroških predstav v Radečah

Bi se gnetli na tej metli?

Minulo soboto je Javni sklad RS za kulturne dejavnosti - območna izpostava Laško, ob podpori laške in radeške občine ter v organizacijski izvedbi Gledališkega društva Radeče, pripravil gledališki dan v radeškem domu kulture. Tekom dopoldneva se je na območnem srečanju otroških gledaliških skupin zvrstilo pet različnih, zanimivih predstav.

Potem ko je dobrih dvanajst ur pred drugo uprizoritvijo otroška skupina Gledališkega društva Radeče Sokoli pripravila premiero predstave Mozaik-obrazi pod režisersko taktirko Tomaža Lavrinca, je že kot prva nastopila na gledališkem dnevu.

Uro pozneje si je bilo moč ogledati predstavo novoustanovljene cici skupine Gledališkega društva Radeče Pujski, ki so pod mentorstvom Mateja Strniše in Ana Marije Meh na oder postavili igro Trije prašički.
Gledališki dan otroških predstav v Radečah

Rdeča kapicaSledila je Bi se gnetli na tej metli v izvedbi cici skupine Gledališkega društva Radeče Zverrinice, režiserke Brigite Bedek in še Cesarjeva nova oblačila, katero so pod budnim očesom Jolande Mohar pripravili učenci gledališkega krožka na podružnični šoli Svibno. Za zaključek je Rdečo kapico uprizorila otroška skupina Prosvetnega društva Vrhovo, pod mentorstom Andreje Burkelc Klajn.

Strokovni spremljevalec predstav je bil Miha Golob, kateri je v vlogi selektorja je po vsaki končani predstavi nastopajočim podal ustno recenzijo.

Potem ko si bo širom Slovenije, ogledal vse predstave območnih srečanj otroških gledaliških skupin, pa bo izoblikovan ožji izbor najboljših - tistih, ki se bodo na regijskem srečanju potegovali za čim višje uvrstitve in možnost nazivov najboljših z nacionalne ravni.

Doroteja Jazbec
« Nazaj na seznam
»