Časopis za pokrajino Posavje
22.08.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Harmonikarski orkester GŠ Sevnica iz Pule s prvo nagrado in prvim mestom

Objavljeno: Ponedeljek, 06.05.2019    Rubrika: KULTURA Sporočilo
Harmonikarski orkester GŠ Sevnica iz Pule s prvo nagrado in prvim mestom

Harmonikarski orkester GŠ Sevnica je navdušil v Puli.

Konec aprila je v Puli potekalo 44. mednarodno srečanje harmonikarjev, pod okriljem katerega se odvija tekmovanje solistov, komornih skupin in orkestrov.

Harmonikarski orkester Glasbene šole Sevnica se je mednarodno uveljavljenega tekmovanja udeležil že drugo leto zapored in nastopil odlično; za tekmovalni nastop je prejel I. nagrado in bil prvouvrščeni orkester v kategoriji, kjer sta tekmovala še orkester According to Rhythm iz Finske in Accord Orchestra iz Potsdama. Orkester je svoje kvalitete dokazal z izvedbo izbranega programa: Pirates of the Caribbean – At World's End v priredbi S. Bulla, E. Morriconea v priredbi R. Longfielda Gabriel's Oboe s solistko, flavtistko Zalo Plazar in The Best of Queen v priredbi Uroša Polanca.

Harmonikarski orkester Glasbene šole Sevnica je z intenzivnejšim delom pričel marca 2015, ko so se sevniški harmonikarji odzvali povabilu Glasbene šole Brežice, da se kot združen orkester udeležijo glasbenega festivala v Bratislavi. Na sevniški glasbeni šoli smo veseli in ponosni, da je orkester v kratkem času, letos beležimo četrto leto njegovega delovanja, pod vodstvom dirigenta Uroša Polanca dosegel zavidljiv nivo igranja.

Orkestru in dirigentu iskreno čestitamo za izjemen dosežek, ki je rezultat kvalitetnega dela in številnih vaj, ter želimo veliko uspehov in prijetnega druženja tudi pri nadaljnjem delu.

Glasbena šola Sevnica


 
« Nazaj na seznam
»