Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Irenino sožitje v Caffe galeriji v Radečah

Objavljeno: Torek, 03.04.2018    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
DSC00067
V Radečah v CAFFE GALERIJI si je mogoče do konec maja ogledati slikarsko razstavo članice likovne sekcije ART LIPA iz KUD Budna vas Irene Ameršek.

Irena je zelo velika ljubiteljica narave in ji ni vseeno, kaj se z njo dogaja in kaj ji povzroča s svojimi dejanji človek. Vsa ta svoja občutja želi prenesti v svoja likovna dela. Njena želja je, da se  gledalec ustavi in razmisli kaj predstavlja vsako delo posebej in če se ga vsaj malo dotakne njeno sporočilo je srečna. Prav zato se je odločila, da cikel olja na platnu poimenuje Sožitje.

»Če razstavo sprejemamo kot celoto, jo čutimo kakor jasno izražen poseben čustveni naboj, kateremu so podvrženi ljudje v iskanju svoje poti, s svojim pogledom na svet in tankim čutenjem narave. Razstava je nesporno dejstvo unikatnega, globokega pronicanja in čutenja narave.« je v predstavitvi razstave povedala Elena Sigmund, prof. likovne pedagogike.

Tudi v kulturnem programu, ki je potekal 28. marca 2018  smo iskali odgovore na vprašanje kako sobivati v sožitju z vsem kar nas obdaja, da ne bomo rodovom za nami zapustili uničenega planeta zemlja. Na žalost ostajajo velika vprašanja brez odgovora.
V programu sta sodelovala učenca Glasbene šole Sevnica Nikola Grubešič na rogu in Una Grubešič na harmoniki, ki je zaigrala v duetu z Nikolo, zapele so Ljudske pevke Solzice, s svojimi literarnimi deli pa sta program popestrila člana KUD Budna vas Marija Bajt in Jožef Žnidarič. Vse skupaj je povezala v celoto Magda Sigmund.
 
Za KUD Budna vas Magda Sigmund
 
« Nazaj na seznam