Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Januarska pravljična urica v Radečah

Objavljeno: Petek, 24.01.2020    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
Knjižnica Radeče_Januarska pravljicna urica 2020 (25)
Knjižnica Radeče in Društvo prijateljev mladine Radeče sta tudi v prvem mesecu novega koledarskega leta pripravila druženje najmlajših ob knjigi in ustvarjanju. Tokratna pravljična urica je bila v znamenju snežink. Otroci so skupaj s knjižničarko Veroniko Drašček, ki jim je na januarskem pravljičnem srečanju prebrala zgodbico Snežinke z napako britanske avtorice otroške literature Lou Treleaven, ugotavljali, da to zimo manjka sneg.

Tudi vsebina pravljice je bila podobna: V snežni palači, visoko nad oblaki, brni stroj za izdelovanje snežink. Nekega dne Snežna kraljica zadolži princeso Eli, da popazi na stroj. Ko se ta pokvari, mora princesa Eli poiskati rešitev in poskrbeti, da bo snežilo. Domisli se, da bi lahko razrezala oblake in tako sama izdelala snežinke.

Knjižnica Radeče_Januarska pravljicna urica 2020 (18)
Otroci radeške občine, ki radi obiščejo pravljične urice, so - enako kot otroci iz pravljice - povedali, da dozdajšnja zima ni tako zabavna, ker ni snega, čar tega letnega časa namreč predstavlja kepanje, izdelovanje sneženega moža, sankanje in smučanje.

V tem duhu in z željo, da bi vendarle že zapadel sneg, so nato ob pomoči Tjaše Mladovan, tudi knjižničarke radeške enote javnega zavoda Knjižnica Laško-Radeče (in hkrati dolgoletne prostovoljke Društva prijateljev mladine Radeče), na posebne paličice navezali vrvico, nanjo pa nanizali ter z lepilnim trakom pritrdili snežinke različnih velikosti in oblik.

Pri ustvarjanju so seveda po potrebi priskočile na pomoč še matere udeleženih otrok, ob koncu pa je sledilo zasluženo sladko presenečenje in spominsko fotografiranje.

Doroteja Jazbec
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

18.11.2020 | Sporočilo

Ribe na šolskih krožnikih

29.10.2020 | Redakcija

Postrv po babičinem receptu

22.07.2020 | Oglas

Otroške sobe