Časopis za pokrajino Posavje
15.05.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Javni razpis mednarodne razstave keramičnih skulptur EX TERRA KRŠKO 2021

Objavljeno: Petek, 23.04.2021    Rubrika: KULTURA Sporočilo
ex-terra-krsko-2020 (2 of 3)
KUD Liber, v sodelovanju z Društvom keramikov in lončarjev Slovenije, vabi kiparje, lončarje in druge ustvarjalce v glini k sodelovanju na mednarodni  tematski razstavi keramičnih skulptur Ex terra Krško 2021, ki bo na ogled med 25. septembrom in 30. oktobrom. Sočasno bo razstava v družbi otroške Ex terra Krško 2021.

Tema: KIČ
(kič; prvotno hitro narejena dela po okusu malomeščanske publike; okrasni predmet brez umetniške vrednosti; neumetnost; vrednost; negativni pojav; množična produkcija; dekorativna umetnost in oblikovanje; pop kultura; naš osebni občutek za kič; brez okusa; vidiki družbe, popularnost; humor; sentimentalna umetnost)
ex-terra-krsko-2020 (1 of 3)

Dela so lahko abstraktna ali figuralna, dovoljeno je kombiniranje keramike z drugimi materiali in vse keramične tehnike. Prijavljena dela morajo tematsko ustrezati naslovu in zadovoljiti visoke likovne in estetske kriterije. Izbor in oceno bo opravila strokovna žirija, ki jo bo določilo Društvo keramikov in lončarjev Slovenije iz Ljubljane. Dela ne smejo biti starejša od enega leta in tudi ne že razstavljena.

Termin razstave: 25. september. – 30. oktober. 2021

Nagrade in priznanja:
Strokovna žirija bo na odprtju razstave v Krškem podelila glavno nagrado – GRAND PRIX 2021 avtorju najboljšega dela v višini 400 € in častna priznanja avtorjem, ki se bodo uvrstili v najožji izbor za glavno nagrado.
ex-terra-krsko-2020 (3 of 3)

 
Razstavni prostor:
Razstavo bomo umestili v odprt atrij Mencingerjeve hiše, in ne v običajni zaprt galerijski prostor. Dela bodo pod streho, prostor bo ponoči zaklenjen in zaščiten z alarmom. Dela v času razstave ne bodo zavarovana pri zavarovalnici. Zagotavljamo pa vam, da bomo z njimi ravnali spoštljivo, odgovorno in v smislu dobrega gospodarja. Če ukrepi v zvezi s pandemijo korona virusa klasične razstave in druženja  ne bodo dopuščali, bomo način predstavitve izbranih del Ex terra Krško 2021 prilagodili razmeram in vas o tem sproti obveščali.
razpis-ex_terra_krsko_2021

 
Prijavnina:
Za udeležbo na razstavi Ex terra Krško 2021 je potrebno plačati 25 € prijavnine ob oddaji izbranega dela pred postavitvijo razstave oz. pred fotografiranjem dela za katalog.
 
Prijave:
Avtor lahko prijavi eno delo. Rok za prijavo je vključno 31. avgust 2021. Do navedenega datuma pošljite izpolnjeno prijavnico in tri fotografije dela na nevtralnem ozadju. Delo naj bo prikazano z različnih zornih kotov. Fotografije naj imajo resolucijo najmanj 300 dpi. Na podlagi fotografij bo strokovna komisija izbrala dela za razstavo do 7. septembra 2021. O izboru uvrščenih del  bomo avtorje nemudoma obvestili po e-pošti.

Prijavnica: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdX67GF5WT9YOkb8cjx0d7T6Re_0vPxmadPpifXXq65mjizcw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0&gxids=7628
 
Oddaja in prevzem del:  
Uvrščena dela je potrebno dostaviti 10. ali 11. septembra 2021, v prostore KUD Liber Krško, Mencingerjeva hiša, Cesta krških žrtev 2, Krško. V kolikor delo pošljete po pošti, naj bo ustrezno zaščiteno, v primerni embalaži in pripravljeno za ponovno pakiranje in pošiljanje. Poškodovanih ali uničenih del ne bomo vključili na razstavo. Vsi stroški pošiljanja bremenijo avtorja. Avtorji dela prevzamejo neposredno po zaprtju razstave, to je dne 30. oktober 2021. Za ne prevzeta dela po navedenem  datumu organizator ne odgovarja.
 
Prijazno vabljeni k ustvarjanju in sodelovanju!

Vir: KUD Liber
« Nazaj na seznam