Časopis za pokrajino Posavje
25.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Jaz sem ... - mladinska predstava

Objavljeno: Petek, 23.02.2018    Rubrika: KULTURA Sporočilo
20180217_183828-1

Gledališka skupina Mačkoni deluje šest let.

V Gledališkem društvu Radeče
smo si v soboto zvečer v Domu kulture Radeče ogledali prvo od premier, ki jih bo naše gledališče postavilo na oder v naslednjih mesecih.

Mladinsko skupino "Mačkoni" sestavlja 10 otrok, starih do 14 do 19 let, ki se že šest let zaporedoma srečujejo na rednih gledaliških vajah. Na oder so postavili že pet predstav, letos je to njihova šesta. Trudijo se, da vsako leto ponudijo nekaj novega oziroma, da se vsako leto posvetijo drugemu vidiku gledališča. Tako so letos dali priložnost mladi avtorici Glorii Dobršek Košmrlj, da jim za predstavo spiše scenarij, ki ni tipičen za to skupino, saj so do sedaj vedno igrali vedre in komične predstave, letos pa so se lotili bolj resne teme. Tokratna zasedba igralcev, Neli – Ana Marija Meh (16), diler/moški na vlaku – Gloria Dobršek Košmrlj (14), Mila – Ana Strniša (18), Tin – Nace Naj Slakonja (15), Tomi – Noel Žibret Novak (15), gospa Kuhar – Nea Klanšek (15), Uma – Eneja Collautti (15), Klara – Natja Žibret Novak (17), prof. Veselko – Alan Bobbera (15), se je izkazala v svoji novi vlogi.

Režiserki in mentorici, Brigita Bedek in Natalija Novak, sta poleg izvrstne igre poskrbeli tudi za svetlobne in zvočne efekte, ki so še podkrepili dogajanje na odru.

In še kratek opis predstave: Mila je dekle, ki ima posebne prijatelje, s pomočjo katerih je potlačila svoje težko otroštvo, ki privre na dan naslednje jutro po zaužitju ''posebne tabletke''. Takrat ugotovi, da njeni prijatelji niso resnični, da so le plod njene podzavesti. S pomočjo svoje tete Mance in psihiatra, profesorja Veselka, izve, da boleha za disociativno motnjo identitete. Profesor Veselko se odloči, da bo Mili predstavil še neraziskano in nepotrjeno metodo, s katero naj bi pozdravili njeno bolezen, kar pa ne prinese takšnih rezultatov, kot bi si jih Mila želela.

Predstava je gledalke in gledalce, ki so napolnili dvorano, pahnila v razmislek o tem, kako mladi trpijo zaradi svojih staršev.

Predstavo so Mačkoni ponovili v ponedeljek zjutraj za abonente mladinskega abonmaja, čaka pa jih še gostovanje na festivalu JSKD VIZIJE 2018.

Vir: Gledališko društvo Radeče
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Putrh, banka in puhalnik

27.06.2021 | Redakcija

Ribe v prehrani