Časopis za pokrajino Posavje
4.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Jubilejni XX. sevniški likovni shod Grad 2020 letos nekoliko drugače

Objavljeno: Sreda, 13.05.2020    Rubrika: KULTURA Sporočilo
Likovni shod Grad 2019 (42)

Lanskoletna mlada prvakinja likovnega shoda Nina Gole pri ustvarjanju likovnega dela (foto: arhiv JSKD OI Sevnica).

Letošnji jubilejni likovni shod, ki se je odvijal v mesecu juniju na sevniškem gradu v organizaciji JSKD IO Sevnica, bo potekal v nekoliko drugačni obliki, in sicer v domačem okolju slikarjev, kiparjev, fotografov ...

»Zaradi aktualne situacije v zvezi z novim koronavirusom bo likovno ustvarjanje potekalo v domačem okolju. Vsak prijavljen udeleženec bo na ustvarjalni dan 13. junija poslal tri fotografije likovnega dela. Fotografije bomo objavljali na dan ustvarjanja na FB strani JSKD OI Sevnica,« pojasnjuje koordinatorica Katja Pibernik in dodaja, da je likovni shod namenjen ustvarjalcem od 15. leta dalje. Kotizacije ni, temi letošnjega likovnega shoda so »Navdih v senci korone« in »Oblaki nad mojo streho«, a kdor želi, lahko izbere temo po lastni izbiri. Rok prijave je sreda, 3. junij 2020.

Nastala dela bodo likovniki dostavili v pisarno JSKD OI Sevnica v času od 7. do 11. septembra 2020. Med prispelimi deli bo komisija izbirala: prvaka leta, prvaka med mladimi do 27 let in še tri likovna dela za stalno sevniško likovno zbirko. Dodatne informacije  prejmete na tel. št. 07 81 60 970 ali 041 328 166 ali e-pošti: oi.sevnica@jskd.si. Prijavnico najdete na e–povezavi: https://forms.gle/zcDEjDiSfxNj4eu97.

Odprtje razstave izbranih del bo v novembru 2020 v Mosconovi galeriji na gradu Sevnica. Vzporedno bo v Stari galeriji odprta tudi razstava lanske prvakinje shoda, Nevenke Flajs. Razstavi bosta organizirani v sklopu prireditev ob praznovanju občinskega praznika občine Sevnica.

S. R./vir: JSKD OI Sevnica

 
« Nazaj na seznam