Časopis za pokrajino Posavje
24.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kaj je na voljo v spletnem kinu Kulturnega doma Krško?

Objavljeno: Petek, 07.05.2021    Rubrika: KULTURA Sporočilo
​Na skupni spletni platformi Art kino mreže Slovenije tudi Kulturni dom Krško ponuja program spletnega kina. Platformo so pripravili v želji, da v času zaprtja kinematografov ohranijo stik s svojimi obiskovalci. K večji dostopnosti do kakovostnih filmov bo nova platforma pomembno prispevala tudi v času, ko bo obisk kina spet mogoč. 

V naslednjih dneh priporočajo ogled spodaj predstavljenih filmov:

izbrisati-zgodovino
Izbrisati zgodovino

(Gustave Kervern, Benoît Delépine / Francija / 2020 / 106 min)

Huronsko smešna, nadvse aktualna in odločno analogna satira o digitalni dobi v režiji francoskih mojstrov absurda Benoîta Delépina in Gustava Kerverna (Mammuth).

V zaspanem francoskem predmestju se trije sosedje spopadajo s sodobno tehnologijo in družabnimi omrežji. Brezposelna ločenka Marie se boji, da bo izgubila sinovo spoštovanje, če bo njen posnetek seksa pristal na internetu. Do vratu zadolženi Bertrand je na smrt zaljubljen v telefonsko prodajalko, ki ga vztrajno kliče iz klicnega centra na Mavriciju. Christine, nekdanja zasvojenka s televizijskimi serijami, se kot voznica Uberja zaman trudi izboljšati svoje uporabniške ocene … Trije prijatelji združijo moči v donkihotskem boju proti spletnim velikanom.

Spletni ogled filma>

od 6. maja do 2. junija

Ob spletnem predvajanju filma Izbrisati zgodovino so za vas pripravili filmski paket David proti Goljatu.

gospodicna-marx
Gospodična Marx

(Susanna Nicchiarelli / Italija, Belgija / 2020 / 107 min)

Zgodba o Eleanor Marx, neomajni borki za delavske in ženske pravice, v zasebnem življenju pa ujetnici toksičnega ljubezenskega razmerja, je brezčasna zgodba o kompleksni in moderni ženski, razpeti med razum in strasti.

Eleanor Marx, rojena leta 1855 v Londonu, je bila najmlajša hči Karla Marxa. “Tussy”, kot so jo klicali domači, se je že od malih nog zanimala za politiko. Življenje je posvetila boju za delavske in ženske pravice ter skrbela za posthumne izdaje očetovih del. Kot ena prvih žensk, ki je povezala socializem s feminizmom, je opozarjala na podrejeni položaj ženske v družini – tako meščanski kot delavski – in se borila za odpravo otroškega dela. Leta 1883 se je strastno in tragično zaljubila v uglednega socialista Edwarda Avelinga. Umrla je leta 1898.

Spletni ogled filma>

Ob spletnem predvajanju Gospodične Marx smo za vas pripravili tri filmske pakete:
Solidarnost | Emancipacija | 1. maj

padati-2
Padati

(Viggo Mortensen / Kanada, Velika Britanija / 2020 / 112 min)

Režijski prvenec igralca Vigga Mortensena je intimna drama o zapletenem razmerju med sinom in starajočim se očetom; zgodba o izgubi, spominih in odpuščanju.

John živi s partnerjem in hčerko v Kaliforniji, daleč od tradicionalnega podeželskega življenja, ki ga je pred leti pustil za sabo. Njegov oče Willis, trmast in nestrpen možakar iz nekega drugega časa, živi na odmaknjeni kmetiji, kjer je John odraščal. Ko sin ostarelega očeta pripelje na zahod, da bi mu poiskal nov dom v svoji bližini, drug ob drugega silovito trčita dva povsem različna svetova.

Spletni ogled filma>

sin-1
Sin

(Ines Tanović / Bosna in Hercegovina, Slovenija, Črna gora, Romunija, Hrvaška / 2019 / 106 min)

Globoko osebni film Ines Tanović je zgodba o generaciji, ujeti med pričakovanja staršev in pasti odraščanja v tranzicijskem Sarajevu.

Osemnajstletni Arman se nikoli ni mogel sprijazniti z dejstvom, da je posvojen. Nemiren in poln eksplozivne energije starša nenehno spravlja v obup. Medtem ko se spopada z demoni svoje preteklosti, pa skuša mlajšega brata Dada zaščititi pred izzivi življenja v sodobnem Sarajevu …

Spletni ogled filma>

princevo-potovanje.
Prinčevo potovanje

(Jean-François Laguionie, Xavier Picard / Francija, Luksemburg / 2019 / 76 min / podnapisi, francoščina / 9+)

Fantastična zgodba o prijateljstvu med Tomom in princem iz daljne dežele, ki ob odkrivanju čudes izriše, kako pomembno je sobivanje s pisanim svetom.

Starega laanškega princa Laurenta naplavi na obalo oddaljene dežele, kjer ga najde dvanajstletni Tom. Zatočišče dobi v zapuščenem muzeju, kjer Tom prebiva s staršema znanstvenikoma in njuno pomočnico. Profesor se nemudoma loti preučevanja. Princa natančno opazuje od blizu in daleč, skuša razumeti njegov jezik, izvedeti vse o njegovi deželi, običajih in kulturi. Končno bo lahko svetu znanstvenikov dokazal, da obstajajo poleg njihove tudi druge opičje civilizacije! Vendar princa iz oddaljene dežele znanost ne more povsem razumeti. Videti je, da ga zares lahko razume le mladi Tom. Njuna radovednost in čudenje nad drug drugim sta brezmejna in med njima se hitro splete nežna prijateljska vez. Vendar pa prinčeve drugačnosti ne sprejemajo vsi tako odprto, še najmanj pa širša znanstvena skupnost. Tom in princ bosta morala pobegniti in se podati na nadaljnje odkrivanje čudovito pisanega in prepletenega sveta. 

Spletni ogled filma>

Vir: KD Krško
« Nazaj na seznam