Časopis za pokrajino Posavje
16.01.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kako je Korač postal Korak

Objavljeno: Sreda, 18.04.2018    Rubrika: KULTURA Redakcija
DSCN0274 (2)

Gaja Prestor, Danej Pukl in Marko Korač so popestrili ponedeljkov pogovorni večer v kavarni na sevniškem gradu.

V ponedeljkovem deževnem večeru, ko se je razbesnelo neurje tudi nad Posavjem, je v zavetju mogočnih grajskih zidov v okroglem stolpu grajske kavarne na sevniškem gradu potekala 13. Grajska tlaka – pogovorni večer, na katerem je bil osrednji gost Marko Korač.

Rdeča nit pogovora je bila črna celina, kjer je v mestu Jeffreys Bay v Južnoafriški republiki podjetni Sevničan kupil hišo v bližini morske obale. Tamkajšnji domačini Korača kličejo Korak, a s tem se ne obremenjuje. Dežela, v kateri preživi nekaj mesecev na leto in kamor z veseljem popelje tudi turiste, ga je s svojim preprostim načinom življenja očarala. "Tam se vse dela počasi, nikomur se nikamor ne mudi," pove z nasmeškom na obrazu in nato skozi različne anekdote opiše delčke iz svojega razgibanega življenja. V življenju se je ukvarjal z marsičim - projektiral je jadrnice in jih tudi prodajal, jadral, igral tenis, letel z jadralnim padalom in včasih pristal tudi na takšnem mestu, ki je vsaj za nekaj časa pustilo kakšno prakso na njegovem telesu, se predajal golfu in v okviru mednarodne golf lige prebredel 62 držav sveta. "V načrtu imam, da obiščem in raziščem osemdeset držav sveta," pove, kot bi nekdo rekel, da želi kruh z marmelado. Nekaj let je bil predsednik kluba Manager, pretekel je 17 ljubljanskih polmaratonov … Pravi, da se ne boji izzivov in ena izmed želja, ki bi jo želel udejaniti, je snemanje filma o taljenju snega. Kakšna bo njegova vloga pri filmu, ni povedal, je pa nanizal še nekaj zgodbic o srečanju z znanimi iz sveta slavnih. Med njimi je bila tudi Josipa Lisac, medtem ko sta se z Melanijo, ki se je takrat še  pisala Knavs, vozila skupaj v Ljubljano, kjer je tudi on obiskoval srednjo šolo. Zanimala ga je geologija, a ga je njegov nemirni duh popeljal v svet marketinga in raziskovanja adrenalinskih športov.

Večer sta popestrila glasbena gosta iz Radeč, Danej Pukl na kitari in mlada pevka Gaja Prestor, ki bo v teh dneh dopolnila 18 let. Trenutno se predstavlja z avtorsko skladbo ’To je, kar imam’, ki jo je ustvarila z mladim glasbenikom Žanom Serčičem. Gaja, ki obiskuje srednjo kozmetično šolo v Celju, se navdušuje tudi nad ličenjem in njen talent je opazila pevka Raiven in Gaji je zaupala, da jo je naličila za njen nastop na lanskoletni Emi, za letošnji nastop na Poprock festivalu pa je naličila zmagovalko Anabel. O tem, da je pred Gajo lepa prihodnost, pove tudi to, da je letošnji marčevski obraz z naslovnice revije Cosmopolitan.

S. R.

 
« Nazaj na seznam