Časopis za pokrajino Posavje
26.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kako je na Senovem babica Vidku spletla jopico ...

Objavljeno: Četrtek, 04.10.2018    Rubrika: KULTURA Redakcija
teden otroka - prireditev senovo (36)

Na odru združeni vsi nastopajoči na prireditvi Babica, spleti mi jopico

Na Senovem sta Društvo prijateljev mladine Senovo in Osnovna šola 14. divizije v sodelovanju z v kraju delujočimi društvi – turističnim društvom, društvom upokojencev in DKD Svoboda Senovo – v včerajšnjem popoldnevu s kulturno prireditvijo obeležila Teden otroka in Dneve evropske kulturne dediščine.

Scenaristka prireditve Tončka Kovačič, pomočnica vzgojiteljice v senovskem vrtcu, je na domiseln in prisrčen način s kulturnim programom poudarila pomen obeh dogodkov, tako tedna otroka, katerega poudarek temelji na kvalitetnem preživljanju prostega časa otrok, kot krajevne in širše kulturne dediščine, katere ohranitev je nujna, saj ta predstavlja pomemben del tudi današnjega in
teden otroka - prireditev senovo (39)

Vinko Hostar s scenaristko prireditve Tončko Kovačič

prihodnjega družbenega ter gospodarskega razvoja. Še več, s prireditvijo, ki jo je naslovila Babica, spleti mi jopico, so poudarili tudi pomen in nujnost medgeneracijskega sodelovanja, druženja, učenja in sožitja.

Navedena sporočila so s pesmimi poudarili šolski zbor, MePZ Društva upokojencev Senovo, mala otroška folklorna skupina tamkajšnjega vrtca in šole ter folklorne in gledališke sekcije DKD Svoboda, člani društva upokojencev, medičar in zeliščar s predstavitvijo dejavnosti, razstava starih predmetov v avli Doma XIV. divizije ter z nagovorom v vlogi ravnatelja in predsednika Zveze prijateljev mladine Krško Vinko Hostar.

B. M.
« Nazaj na seznam