Časopis za pokrajino Posavje
9.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kam na Ta veseli dan kulture v Posavju?

Objavljeno: Petek, 29.11.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
Ta-veseli-dan-kulture_300dpi_cmyk
Bliža se 3. december in z njim že tradicionalni Ta veseli dan kulture, neformalni praznik, ki ga obeležujemo od leta 2000 dalje na pobudo Ministrstva za kulturo in je z leti prerasel v množičen kulturni dogodek. Na ta dan kulturne ustanove brezplačno odprejo svoja vrata obiskovalcem.

VABIJO VSE MUZEJSKE ENOTE KD KRŠKO

Kot ponavadi ga bodo obeležili tudi v posavskih kulturnih ustanovah. V muzejskih enotah Kulturnega doma Krško (Mestni muzej Krško, Mencingerjeva hiša, Galerija Krško in Grad Rajhenburg) bo od 10. do 16. ure prost vstop. Na Gradu Rajhenburg ob 11.00 pripravljajo vodstvo po razstavi Slovenski izgnanci 1941-1945 z Ireno Fürst iz Muzeja novejše zgodovine Slovenije, enota Brestanica. V Mestnem muzeju Krško in v Mencingerjevi hiši bo ob 18.00 odprtje dopolnitve razstave 80. so bila leta … v Krškem, ki so ga naslovili Siva kučma, bela brada, topel kožuh, zvrhan koš …, v Galeriji Krško pa vabijo k ogledu razstave Nataše Skušek Postelja.

V POSAVSKEM MUZEJU PESTRO VES DAN

V Posavskem muzeju Brežice bodo Ta veseli dan kulture prav tako zaznamovali s prostim vstopom od 8.00 do 18.00. Ob 10.00 vabijo na javno vodstvo po razstavi »Nevenka in sošolci« z Nevenko Rušković in Alenko Černelič Krošelj; ob 17.00 na javno vodstvo po večzvrstni razstavi »Štirje elementi: 3 – Zemlja« s soavtorji razstave; ob 18.00 v Viteški dvorani pa bo koncert okteta saksofonov, dela Ansambla saksofonov Akademije za glasbo v Ljubljani.

V SEVNICI VEČERNA PRIREDITEV


Ta veseli dan kulture bodo obeležili tudi v Sevnici, kjer tamkajšnja izpostava JSKD ob 18.00 v Kulturni dvorani Sevnica pripravlja prireditev, na kateri bodo nastopili MePZ Lisca Sevnica, septet Fortuna iz Šentjanža in MePZ Zvon Boštanj.

V RADEČAH BODO PODELILI »RADEGA«


Gledališko društvo Radeče pripravlja 3. decembra ob 18. uri v radeškem Domu kulture dan odprtih vrat z ogledom gledališke predstave Gledališča slepih in slabovidnih, ki se imenuje Nasmeh. Omenjeno gledališče se bo predstavilo v predstavi Zmenki. Po njej bo sledila podelitev nagrad za delo v gledališču - podelili bodo tudi najvišje priznanje za delo v gledališču, posebno nagrado, ki so jo poimenovali Radeg, gledališki skupini ali posamezniku, ki je bil v pretekli gledališki sezoni najuspešnejši.

VODEN OGLED GALERIJE

V kostanjeviški Galeriji Božidar Jakac na Ta veseli dan kulture ob 11. uri vabijo na voden ogled galerije.

P. P.
 
« Nazaj na seznam