Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kam? V knjižnico.

Objavljeno: Ponedeljek, 15.11.2021    Rubrika: KULTURA Sporočilo
Čitalnica in strokovni oddelek KB

Čitalnica in strokovni oddelek Knjižnice Brežice

Ko se november prevesi v svojo drugo polovico, splošne knjižnice po Sloveniji že tradicionalno praznujemo svoj dan oziroma kar ves teden. Letos od 15. do vključno 20. dne tega meseca.

Mrežo splošnih knjižnic po Sloveniji oblikuje 58 knjižnic, ki smo dostopne vsem prebivalcem, svoje storitve pa ponujamo tako v obliki osebnega pristopa kot tudi na spletu. Rdeča nit letošnjega prazničnega tedna je preprosta, a neizmerno pomembna. To je BRANJE. Z raznolikimi vsebinami, zaradi posebnih razmer podanih predvsem virtualno, bomo nagovarjali svoje zveste člane in obiskovalce, prebivalce lokalne skupnosti, pa tudi tiste, ki v knjižnico (še) ne zahajajo.

V omenjenem obdobju bomo v Knjižnici Brežice:
  • Novim članom podarili letno članarino.
  • Na družbenem omrežju Facebook sledilce nagovarjali z najrazličnejšimi, z branjem povezanimi vsebinami. Vsak dan bo v ospredju ena črka, gradnik besede branje.
  • Za naše najmlajše člane in uporabnike v četrtek, 18. novembra 2021, z začetkom ob 17. uri gostili lutkovno predstavo Zverjašček v izvedbi Lutkovnega gledališča Ljubljana. Predvajana bo na YouTube kanalu izvajalcev, za brezplačen ogled pa na voljo še 48 ur po dogodku.
Mladinski oddelek KB

Mladinski oddelek Knjižnice Brežice

Po vijugavih poteh hribovja in dolin bo tudi v tem tednu vozila Posavska potujoča knjižnica ter obiskovala svoja postajališča, člane in uporabnike. Članstvo v knjižnici na kolesih je brezplačno.

Vseh naših snidenj in sodelovanj se nadvse veselimo, povabilo v knjižnico pa zaključujemo z mislijo Vesne Horžen, predsednice Združenja splošnih knjižnic, ki pravi: »Čas, v katerem živimo, je pokazal, kako zelo pomembno je brati: zato, da smo pismeni in se učimo, da smo sočutni in spoštljivi, da znamo razmišljati in izraziti svoje misli, da krajšamo čas našim bližnjim in sebi, da spoznavamo svetove, ki jih ne bi nikoli obiskali in ljudi, ki jih nikoli ne bi srečali. Branje je pomembno zaradi vsega naštetega, predvsem pa zato, da ostanemo ljudje.«

Mateja Kus, Knjižnica Brežice
« Nazaj na seznam
»