Časopis za pokrajino Posavje
3.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Klavirski trio zapolnil 3. Anin glasbeni večer

Objavljeno: Četrtek, 22.09.2016    Rubrika: KULTURA Redakcija
klavirski tri_ anin vecer (3)

Klavirski trio med nastopom na predzadnjem Aninem glasbenem večeru v letošnji sezoni.

Sinoči se je v organizaciji Kulturnega društva Leskovec pri Krškem in tamkajšnje Župnije v cerkvi Sv. Ane zvrstil 3. letošnji Anin glasbeni večer, ki ga je izvedel Klavirski trio Bruno Philipp, Mihael Paar, oba na klarinetu, ter Tjaša Šulc Dejanović na klavirju.

Vsi navedeni člani tria so diplomirali na Akademiji za glasbo v Zagrebu. V nadaljevanju glasbenega študija je klarinetist Paar magistriral na Mozarteumu v avstrijskem Salzburgu. Poučuje na glasbeni šoli v Samoboru, kot član hrvaškega Društva glasbenih umetnikov pa koncentrira doma in v tujini, komponira in poučuje. Bruno Philipp je profesor klarineta in vodja dislociranega oddelka Glasbene šole Zlatko Baloković v Zaprešiču in član več etno in drugih zasedb, medtem ko je pianistka Tjaša Šulc Dejanović zaposlena kot profesorica klavirja na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru. Vsi trije glasbeniki so kot solisti dobitniki najvišjih nagrad na številnih tekmovanjih. Program na tokratnem Aninem glasbenem večeru je povezovala Petra Rep Bunetič.

Zadnji Anin glasbeni večer v letošnji sezoni se bo zvrstil 6. oktobra, nastopil pa bo sevniški Oktet Jurija Dalmatina, ki neprekinjeno deluje že pol stoletja.

B. M., foto: Rastislav Florjančič


 
« Nazaj na seznam
»