Časopis za pokrajino Posavje
30.11.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Knjižnica Brežice praznuje z mladimi bralci

Objavljeno: Nedelja, 20.11.2022    Rubrika: KULTURA Sporočilo
Palčica 7
»Ste srečali veliko knjigo?« slišim tihi glas. »Veliko knjigo danes ne, videla pa sem krta, miš in lastovico,« odgovori knjižničarka. Ta delček pogovora je morda v četrtek, 17. novembra 2022, kdo slišal v Dvorani Savice Zorko med čakanjem na začetek predstave Palčica v izvedbi Gledališča KU-KUC. V tednu, ko praznujemo dan slovenskih splošnih knjižnic, smo knjižničarji mlade bralce popeljali v pravljičen svet, v katerem je oživelo delo Hansa Christiana Andersena. Palčica je v knjižnični dvorani našla mnogo majhnih, a pogumnih prijateljev, ki so ji pomagali pri iskanju rumenih tulipanov.

Knjižničarji vemo, da vsak obisk bralcev med knjižničnimi policami knjižnico oživi, in posebno smo veseli obiskov otrok iz vrtcev in šol. Tako smo teden začeli z osmošolci in iskanjem knjig o življenju in delu Franceta Prešerna. Obisk devetošolcev nam je med kvizom odkrival čarobni svet preteklosti, ki ga prinaša ljudsko slovstvo. Po deželah, kjer pišejo in berejo drugačne črke, pa smo se s šestošolci potepali ob stalni razstavi Mini Bologna, ki bogati mladinski oddelek Knjižnice Brežice.

Knjižničarka pa ob posebnih priložnostih odide tudi na obisk in tako je s polnimi košarami knjig obiskala učence OŠ Maksa Pleteršnika Pišece in stanovalce Doma upokojencev Brežice. Z obiskom pa ta teden ni razveseljevala le knjižničarka, pač pa smo tudi v knjižnici doživeli poseben obisk. Ob odprtju filatelistične razstave razglednic Miklavžev pozdrav smo s pesmijo v goste privabili radovednega svetega Miklavža.

Knjižničarji tako po prazničnem tednu še bolj verjamemo v konec pravljice, ki pravi, da se zaradi ščepca truda, kančka poguma in dobrih prijateljev lahko pravljice in želje uresničijo. Ne verjamete? IZVOLITE (V) KNJIŽNICO.

Andreja Dvornik, Knjižnica Brežice
« Nazaj na seznam
»