Časopis za pokrajino Posavje
17.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

»Ko odbije polnoč«

Objavljeno: Nedelja, 06.01.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
DSCF2146

Sodelujoči na koncertu

Že tradicionalno je tudi letos prvo januarsko soboto zazvenela praznična pesem. V Dvorano v parku v Krškem jo je poneslo Društvo Naša pesem Brestanica, ki je pripravilo prireditev z naslovom Ko odbije polnoč.

V imenu KS mesta Krško je številne zbrane nagovorila Meta Fekonja, ki je izrazila zadovoljstvo nad organizacijo tovrstnega koncerta, zaželela je še veliko ustvarjalnih trenutkov v prihodnje, zbranim pa voščila srečno v novem letu. Prazničnemu času primerno so ob klavirski spremljavi Nike Tkalec koncertirali Marko Železnik, Anja Žabkar, Klemen Šterk in Anja Kozinc. Slednja je na citrah in v kvartetni zasedbi, ki so jo sestavljali še trobentač Marko Kozinc, klarinetist Leon Drstvenšek ter Klara Drstvenšek na prečni flavti, pripravila instrumentalno-pevski vložek.

Tjaša Repše pa je kot pravljična vila s pravljičnim pridihom povezovala pevske nastope ter risala like neznanih oseb, ki so se znašle ob ognju in pišu vetra. Na koncu pa odstrnila sporočilno noto, kako lahko v sebi skozi omenjene junake prepoznamo svoje lastnosti ter iz sebe prikličemo vse dobro, če tako želimo, saj imamo prosto izbiro.

M. H.
« Nazaj na seznam
»