Časopis za pokrajino Posavje
28.02.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Komedija »Seks in ljubosumnost« navdušila in požgečkala

Objavljeno: Nedelja, 02.04.2023    Rubrika: KULTURA Redakcija
DSC_0250

Komedija »Seks in ljubosumnost« brez zadržkov postreže tudi z žgečkljivimi prizori.

V petek, 31. marca, je Brestanica doživela težko pričakovano premiero žgečkljive komedije z naslovom »Seks in ljubosumnost«, ki so jo v brestaniškem Domu Svobode brezhibno odigrali člani Teatra Rajhenburškega pod režisersko taktirko Margarete Marjetič.

Komedija Marca Camolettija »Seks in ljubosumnost«, ki jo je prevedel in priredil Jaša Jamnik, je polna nepredvidenih zapletov – kot je bilo zapisano na uradnem vabilu na komedijo, »Bernard odkrije, da ga žena vara. Z zvijačo organizira srečanje na štiri oči z njenim ljubimcem Robertom in ga postavi pred izbiro – ali ga bo ubil ali pa mu naj pripelje za kompenzacijo svojo ženo.« Iz slednjega nastane prava komedija zmešnjav, gledalci pa do zadnjega trenutka zadržujejo dih v pričakovanju končnega razpleta.
DSC_0253

»Seks in ljubosumnost« – detajl iz predstaveV igri nastopajo člani Teatra Rajhenburškega, poimensko so to: Matej Krmelj, Matej Ulčnik, Mojca Kranjec, Kristina Virant Krmelj, Karmen Kerle in Nina Župevc, ki s svojo igralsko kilometrino in talentom, doživeto igro ter nepredvidljivo zgodbo z obrati in razpleti mojstrsko poskrbijo za salve smeha v dvorani.

Za glasbo na premierni uprizoritvi komedije je poskrbel Roman Pleterski, šepetalki sta Vesna Butković in Mateja Županc, rekviziterka je Anica Samec, za lučke je poskrbel Drago Butković, za masko Irena Kožuh, scenska mojstra sta Stanko Kožuh in Guni Fabjančič, kostumografijo je priskrbel Teater Rajhenburški, grafično oblikovanje je domena Mateja Krmelja, za blagajno pa je bila Martina Kocjan.
DSC_0331

Ustvarjalci komedije so bili nagrajeni z bučnim aplavzom.


 
Komedijo »Seks in ljubosumnost«, ki je do zadnjega kotička napolnila brestaniški Dom Svobode, so podprli tudi: Gostilna kosar, Andrej Agrež, Mestna občina Krško, KS Brestanica, Klet Krško ter Tisk24.com.

Kot je ob koncu povedala režiserka igre in predsednica KD Svoboda Brestanica Margareta Marjetič, gre za prvo dramsko igro po koronskem času, ki so jo pripravili v omenjenem društvu, po njenih besedah pa se lahko v kratkem nadejamo tudi reprize, in sicer 15. aprila ob 19. uri na isti lokaciji.

Vabljeni tudi k ogledu fotogalerije, v kateri so zajeti številni vroči utrinki iz premiere.

A. K.
« Nazaj na seznam