Časopis za pokrajino Posavje
1.04.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Komična drama Paloma odpovedana/prestavljena

Objavljeno: Petek, 17.03.2023    Rubrika: KULTURA Sporočilo
Paloma

Predstava Paloma je prejela naziv žlahtna komedija na festivalu Dnevi komedije 2022 (foto: Slovensko mladinsko gledališče Ljubljana).

Za nedeljo, 19. marca, ob 18. uri napovedana komična drama Paloma je odpovedana zaradi bolezni v igralskem ansamblu. Predstava bo v Kulturnem domu Krško odigrana v nadomestnem terminu, ki bo objavljen naknadno. Že kupljene vstopnice bodo veljale tudi za nadomestni termin. Vračila kupnin so možna na blagajni Kulturnega doma Krško.

VSEBINA KOMIČNE DRAME

Duhovita, grenko-sladka uprizoritev se naslanja na zgodbo o tovarni Paloma – Sladkogorska, ki je proizvajala higienski papir za vso nekdanjo Jugoslavijo in ki je pravzaprav razlog, da se je okoli nje razvilo celo naselje.
 

Mlada ekipa ustvarjalcev se je lotila razmisleka o nostalgičnosti za socialističnim obdobjem, za spominom, vpisanim v generacije, ki so ga okusile, in tiste, ki ga niso – ali predstava o nekdanjih »boljših« časih temelji na resničnosti ali je vse skupaj le utvara? Intimne zgodbe krajanov, iz katerih izhaja, pa hkrati odpirajo vrsto širših družbenih tem: Kako so politični projekti izgradnje krajev vplivali na življenja ljudi? Kakšna je v takem kontekstu usoda malega človeka? Kako s tem shajati danes?

Predstava je prejela naziv žlahtna komedija po izboru strokovne žirije na festivalu 30. Dnevi komedije 2022, nagradi žlahtna komedijantka in komedijant pa sta prejela Tamara Avguštin in Stane Tomažin. Predstava traja 100 minut in nima odmora.

Vir: KD Krško in Slovensko mladinsko gledališče Ljubljana
« Nazaj na seznam
»