Časopis za pokrajino Posavje
6.04.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Koncert angleške pevke Shirlie Roden v Sevnici

Objavljeno: Nedelja, 20.12.2009    Rubrika: KULTURA
Koncert angleške pevke Shirlie Roden v Sevnici V sredo zvečer je v dvorani Alberta Felicijana na sevniškem gradu potekal koncert angleške pevke in skladateljice Shirlie Roden, ki je tudi mednarodno priznana predavateljica in terapevtka zdravljenja z naravnim človeškim glasom. V Slovenijo prihaja že 17 let, zato je nekaj besed na koncertu spregovorila v slovenščini, čeprav je imela s seboj prevajalko. Sredin večerni koncert, ki ni privabil večjega števila obiskovalcev, je minil v posebnem vzdušju. Angleška pevka je očarala s svojim glasom, z nastopom, s svojo preprostostjo in radostjo nad življenjem. Mnogi so se nasmehnili tudi njenim komentarjem med posameznimi zapetimi pesmimi, ki so bili prevedeni v slovenščino. Povedala je, da je ena izmed njenih najljubših jedi motovilec in opozorila na zdravilno moč čebule.

V predverju dvorane sta bili naprodaj njeni dve knjigi ter CD-ji. V soavtorstvu z Bogdanom Kladnikom je izdala knjigo z naslovom »Preprosto Slovenija«, ki je prvovrstna slikovna, opisna in glasbena predstavitev Slovenije z najboljšimi fotografijami Bogdana Kladnika in z najlepšimi pesmimi Shirlie Roden, ki so prav vse posvečene Sloveniji. Njena druga knjiga ima naslov »Zdravljenje z glasom«. V njej pojasnjuje, kako odkrijemo moč svojega glasu, s katerim lahko obogatimo, oplemenitimo in ozdravimo svoje življenje in življenja drugih; glas pa nam pomaga, da razrešimo tudi čustvene blokade in odpremo vrata sposobnosti zdravljenja. O njenem delu v Sloveniji so posneli tudi dokumentarni film.

Pevka, skladateljica, terapevtka in zdravilka Shirlie Roden naj bi v Sevnici ponovno nastopila v sklopu festivala Sevniško grajsko poletje 2010.

S.R., foto. R.P.

« Nazaj na seznam