Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Koncert Nine Berger z gosti

Objavljeno: Torek, 20.08.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
Koncert Nine Berger, PMB (2)

Na samostojnem koncertu se je predstavila posavska vokalistka Nina Berger, ki je v svojo sredo povabila priznane posavske instrumentaliste in operno pevko.

Preteklo sredo se je pod zvezdnim nebom v rahlo hladnejši poletni noči odvijal na notranjem dvorišču Posavskega muzeja Brežice samostojni koncert posavske vokalistke Nine Berger.

Pedagoginja Nina Berger, zaposlena v OŠ dr. Jožeta Toporišiča v Dobovi, že nekaj let intenzivno raziskuje svoj glas in pevski izraz. Petje je zanjo izraz najglobljega dela sebe, v glasbi je našla resničnost življenja, hrepenenja ter množico preprostih resnic in delček glasbenega sveta je delila v avgustovskem poletnem večeru z obiskovalkami in obiskovalci, ki so se udeležili pevskega dogodka.

Razgiban glasbeni program z različnimi glasbenimi zvrstmi so prijetno dopolnili izjemni posavski instrumentalisti: pianist Dejan Jakšič iz Radeč, ki ustvarja in poustvarja na mnogih področjih v različnih zvrsteh glasbe; violinistka Klavdija Novšak z Loga pri Sevnici, ki deluje kot učiteljica violine, zadnji dve leti pa izvaja tudi t. i. glasbeno terapijo in kitarist Zoran Košir iz Sevnice, ki poleg klasične kitare igra še pedal steel kitaro, lutnjo, mandolino. Kot posebna glasbena gostja se je predstavila operna pevka in profesorica petja Mihaela Komočar Gorše z Mrtvic pri Krškem.

Večer, ki so ga osvetljevale zvezde in luna, mogoče pa je bilo opazovati tudi zvezdne utrinke, je tenkočutno prebujal najrazličnejša občutja ob skladbah Nocture, Kje so tiste stezice, Caro mio ben, Kje so moje rožice, Utrinek, Kjer se nasmeh konča, Ave Maria, Aleluja, Barcarrola, Čakala bom, Le vie en rose in Poletna noč. Nežno božajoči so bili tudi instrumentalni vložki izjemnih posavskih glasbenikov, ki bi lahko nastopali tudi na katerem izmed večjih svetovnih odrov.

S. R., foto: B. Colarič
« Nazaj na seznam