Časopis za pokrajino Posavje
21.10.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Koncert ob 10-letnici delovanja Septeta Fortuna

Objavljeno: Petek, 28.06.2019    Rubrika: KULTURA Bralci pišejo
Septet Fortuna 10 let (2)
V soboto, 22. junija, je Septet Fortuna iz Šentjanža praznoval 10-letnico svojega delovanja.

Na začetku koncerta so deklice iz osnovne šole zapele pesem Sem jaz gradim prijateljstvo, saj so prav s to skladbo dekleta iz vokalne skupine začele svojo glasbeno pot pri zboru Kresnica pred 25 leti. Na koncertu so poleg že omenjenih Kresnic sodelovali še vokalna skupina Amabile in Šentjanški jurjevalci. Z inštrumentalno spremljavo so petje popestrili ansambel Šentjanci ter Damjan Brcar.
Septet Fortuna 10 let (1)


V prvem delu koncerta sta se zasedbi Fortune na odru pridružili tudi dve nekdanji članici, Janja in Maja. Skupaj so zapele dve pesmi, ki prikličejo spomin na njihove skupne glasbene začetke. Na koncertu so se pevke predstavile s slovenskimi melodijami, ki dišijo po ljubezni. Ob tej priložnosti so bile tudi podeljene srebrne Gallusove značke vsem šestim dekletom za desetletno delovanje na področju kulture.

Fortuna v latinščini pomeni sreča in najboljša pot do sreče je osrečevanje drugih, pa naj bo to z nasmehom, prijazno besedo ali lepo pesmijo.

Zapeti pred polnim šentjanškim trgom pa Katji, Denisi, Megi, Sabini, Saši in Barbari pomeni neizmerno zadovoljstvo in nagrado za ves trud, tako na vajah kot na vseh nastopih.

Margareta Megi Vidmar
« Nazaj na seznam