Časopis za pokrajino Posavje
30.11.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Koncert »Pesmi, ki jih piše poletje« na gradu Rajhenburg

Objavljeno: Torek, 20.09.2022    Rubrika: KULTURA Redakcija
DSC_0746

Skupinska fotografija nastopajočih na koncertnem večeru »Pesmi, ki jih piše poletje«

V nedeljo, 18. septembra, je na gradu Rajhenburg potekal nepozaben koncert z naslovom »Pesmi, ki jih piše poletje«, ki je obiskovalcem postregel z jagodnim izborom skladb, zapeli pa so jih odlični pevci in pevki ter Pevska skupina Lavrencij.

V sklopu koncerta, ki ga je z lepo besedo povezovala Klavdija Mirt, so nastopili: Anja Žabkar, Tjaša Primc, Marko Železnik ter Pevska skupina Lavrencij, ki prihaja z Rake. Na klavirju je nastopajoče spremljal virtuozni Jernej Fabijan.
DSC_0639

Nastopajoči so navdušili občinstvo. Na sliki pianist Jernej Fabijan in vokalistka Tjaša PrimcV sozvočju so se prepletale raznolike pesmi, ki so obiskovalce popeljale nazaj v poletje. Med drugim je Anja Žabkar zapela zimzeleno Poletno noč, Tjaša Primc je navdušila s skladbo Nad mestom se dani, Marko Železnik je ganil publiko s pesmijo Solza, ki je ne prodam. Pevska skupina Lavrencij pa je očarala z izvedbo pesmi Oliverja Dragojevića z naslovom Kad mi dođeš ti, kjer se je kot solist več kot odlično izkazal Marjan Andrejaš.
DSC_0626

Občinstvo je uživalo v koncertnem večeru.Da je bil večer res popoln, je bilo nekaj pesmi izvedenih tudi v obliki duetov, pri čemer je na odru poleg ostalih pevcev in pevk nastopil tudi Jernej Šterk; tako je bila denimo publika navdušena nad izvedbo skladbe Prsti zapleteni, ki sta jo zapela Šterk in Žabkar ob spremljavi Pevske skupine Lavrencij. Na kitari jih je spremljal odlični Andrej Bon.

Kot poslastica večera pa je sledila še izvedba zimzelene skladbe Solinar, kjer so nastopajoči združili moči in glasove in tako publiko ponesli na morje med zapuščene soline na lep jesenski večer, ki je z izbrano glasbo vsem napolnil dušo.

Koncert je nastal v organizaciji Društva Naša pesem Brestanica, ob podpori Kulturnega doma Krško in Mestne občine Krško.   

A. K.
« Nazaj na seznam
»