Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Koncertni sprehod skozi glasbo iz risank in filmov

Objavljeno: Torek, 02.04.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
Koncertni sprehod skozi glasbo iz risank in filmov

Vokalna skupina Mavrice

Vokalna skupina Mavrice iz Podbočja, ki deluje pod vodstvom Katarine Štefanič Rožanec, je v soboto zvečer v Kulturnem domu Podbočje pripravila letni koncert, naslovljen »Pustite nam naš svet«.

Na njem je deseterica »mavric«, poleg že omenjene še Iris Vrhovšek, Jasmina Vučič, Katja Petretič, Tatjana Žnideršič, Metka Jurečič, Anja Strgar, Mija Vrhovšek, Maja Kralj in Bernarda Horvatiček, obudila spomine na otroška leta ter risanke in tako mladinske kot druge filme, ki so zaznamovali ne le njihovo, ampak tudi otroštva številnih poslušalcev koncerta.
Koncertni sprehod skozi glasbo iz risank in filmov

Komorni band Od daleč lepši

Tako smo slišali znane napeve iz risank Maša in medved, Marcelino, kruh in vino, Sneženi mož, Heidi, Planet 51 in Levji kralj ter iz filmov Čisto pravi gusar, 007 – James Bond, Mačke, Nune plešejo, Petelinji zajtrk, Mamma mia, filmov o Kekcu ter Sreča na vrvici.

Podboške pevke je spremljal komorni band »Od daleč lepši« v sestavi Luka Dukarić – violina, Luka Gramc – kitara, Tomaž Rožanec – harmonika, Sebastjan Podlesnik – bas in Miro Tomšič – bobni, pri »prebujanju otroka v sebi« pa je občinstvu pomagala povezovalka Ivanka Černelič Jurečič.

P. P.
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

24.05.2019 | Sporočilo

60 let Ljudske univerze Krško

18.07.2019 | Redakcija

Hiša iz lesa, slame in gline

03.11.2020 | Sporočilo

Lesena igrala ob ribniku Resa