Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Konec tedna Mladinski kulturni festival 2022

Objavljeno: Torek, 30.08.2022    Rubrika: KULTURA Sporočilo
mkf sobota
Klub posavskih študentov vabi na Mladinski kulturni festival 2022. V pestrem tridnevnem dogajanju bo čisto vsak lahko našel nekaj zase! Zahvaljujemo se Mestni občini Krško za sofinanciranje projekta. Festival je v celoti brezplačen, ampak je zaradi omejitve števila udeležencev za določene delavnice potrebna prijava: https://linktr.ee/kpsrepublika.

V petek, 2.9., nas bo na gradu Raka ob 20. uri zabaval Uroš Kuzman! Vstop je prost, za udeležbo pa se je potrebno prijaviti preko spletnega obrazca. Uroš Kuzman je matematik in komik, izjemno cenjen tako s strani kolegov kot s strani občinstva. Na stand up odrih je prisoten od leta 2010, prvič pa je resneje opozoril nase, ko je na žaru popekel Jana Plestenjaka in Boruta Pahorja. Poznamo ga tudi iz oddaje Ugriznimo znanost na RTV Slovenija in kot člana zabavnega Šaleškega študentskega okteta. Njegova avtorska monokomedija Profesor Kuzman mlajši je doživela premiero jeseni 2018.

V soboto, 3.9. se bo na ploščadi pred Kulturnim domom Krško dogajalo tudi čez dan. Celoten program je brezplačen, le za jutranjo Inbed vadbo s Klaro Leben se je potrebno predhodno prijaviti. Sledili bodo DSP brunch, glasbena delavnica z Marušo Juvanc, napihljiv tobogan, kiflova dežela, MC ustvarjalnica, Čeberol'ca delavnica in gasilska delavnica.

Zvečer ob 20. uri, bo oder raškega gradu ogrel Krčan Žan Bračun! Na odru se mu bo pridružilo še 5 glasbenikov. Predstavili se bodo z akustičnimi skladbami v novi preobleki.  Za njimi bodo nastopili Batista Cadillac, finalisti letošnjega izbora EMA. 
Vstop je prost, za udeležbo pa se je potrebno prijaviti. 

Na MKF ustvarjalnem druženju se bomo v nedeljo, 4.9., spoznali z osnovami oblikovanja uporabnih izdelkov iz gline. Spoznali bomo dve tehniki, oblikovanje iz polne gmote ter tehniko oblikovanja gline iz valjanih plošč. Izdelali bomo dve posodici in krožnik in jih pobarvali z engobami. Potrebna je prijava.

V nedeljo, 4.9., v Krško prvič prihaja drive in kino! Pod izrazom ''Drive in kino'' se razume filmska projekcija na prostem, ki jo gledalci spremljajo iz svojih avtomobilov, zvok pa prihaja po radijski frekvenci iz radijskih sprejemnikov v avtomobilu. Izvajalec je Kino Bežigrad. Na parkirišču pri ŠC Krško si bomo ogledali legendarno Briljantino. Vstopnica velja za en avtomobil in je brezplačna. Prosimo, da se pripeljete vsaj pol ure pred začetkom.

Vir: KPŠ
« Nazaj na seznam
»