Časopis za pokrajino Posavje
21.10.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Koprivniške Ivanjščice z ročnimi deli gostujejo v Krškem

Objavljeno: Petek, 28.06.2019    Rubrika: KULTURA Redakcija
vezenine razstava - mmk - ivanjscice koprivnica (41)

Ivanjščice KD Anton Aškerc Koprivnica, desno vodja sekcije Silva Gorjup

Včeraj popoldne je bila v Mestnem muzeju Krško odprta razstava ročnih del sekcije Ivanjščice, ki deluje pri Kulturnem društvu Anton Aškerc Koprivnica. Ročnodelke vezilje so razstavo, ki si jo lahko ogledate še do sobote, 29. junija, med 10. in 18. uro v veliki dvorani v pritličju muzeja, poimenovale »Naše nitke – naše sanje« .

Kot je na predstavitvi pričujoče razstave povedala vodja Ivanjščic Silva Gorjup, se vse od leta 2004, ko je bila pri koprivniškem kulturnem društvu ustanovljena sekcija, izdelovalke ročnih del dobivajo na skupnem ustvarjanju vsak torek pri drugi ustvarjalki. »Ponosne smo na naše izdelke, ki so v celoti narejeni ročno. Rade imamo vse, kar je za spretne roke, ob tem pa smo se preizkusile tudi v izdelovanju rož iz krep papirja, pletenju košar, klekljanju in drugih tehnikah,« je povedala vodja ustvarjalne skupine.

vezenine razstava - mmk - ivanjscice koprivnica (31)

Koprivniški otroci med dramatizacijo pesmi Zlata ptička

Koprivniške vezilje pa niso ob svojem gostovanju v muzeju postavile na ogled zgolj svojih ročnih umetnin, temveč pripeljale s seboj tudi nastopajoče otroke iz koprivniške šole, ki so izvedli pod mentorstvom Sonje Simončič glasbeni in pevski nastop ter dramatizacijo Župančičeve pesmi Zlata ptička, ob njih pa so s pesmijo z balkona nad atrijem muzeja obiskovalce s pesmimi pozdravile tudi članice ženskega zbora Lastovke, ki pod vodstvom Damjane Mlakar deluje pri Kulturnem društvu Leskovec pri Krškem.

Torej, kot že v uvodu zapisano, si lahko pričujočo razstavo v krškem muzeju ogledate še do jutri zvečer, zanjo pa so izdelke prispevale: Silva Gorjup, Irena Kožuh, Irena Klavžar, Silva Bohorč, Tina Petan, Brigita Roštohar in Marija Peruci.

B. M.
« Nazaj na seznam