Časopis za pokrajino Posavje
5.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kostanjeviška galerija spet odprla vrata

Objavljeno: Petek, 08.05.2020    Rubrika: KULTURA Sporočilo
nv_retrospektiva-foto-maruscc8ca-lapuh

Nande Vidmar: Retrospektiva

Galerija Božidar Jakac je v torek, 5. maja, po sedemtedenskem premoru, ponovno odprla vrata za obiskovalce.

Na ogled je vseh devet stalnih postavitev v prostorih nekdanjega samostana in razstava Neven Bilić: Ad infinitum v razstavišču nekdanje samostanske cerkve. Še do nedelje, 10. maja, pa si lahko ogledate veliko pregledno razstavo Nande Vidmar: Retrospektiva. Delovni čas galerije ostaja nespremenjen, od torka do nedelje med 10. in 18. uro.
Pogled na Park skulptur Forma viva

Pogled na Park skulptur Forma viva


S spoštovanjem varnostnih ukrepov bomo poskrbeli za varnost in prijetno počutje med obiskom. Prepričani smo, da bodo tudi obiskovalci sami spoštovali ukrepe in varnostne predpise, ki so vse splošno v veljavi in bodo v primeru bolezenskih znakov ostali doma. V galerijo lahko vstopajo posamični obiskovalci in družine, ki si bodo ob vstopu in na posameznih točkah razkužili roke, v zaprtih prostorih pa je obvezna uporaba lastne zaščitne maske. Muzejski vodniki bodo poskrbeli za ustrezno usmerjanje obiskovalcev.
Nekdanji samostan in Forma viva

Nekdanji samostan in Forma viva

Opozorili bi še, da je plačilo vstopnine in nakup v muzejski trgovini možen le brezgotovinsko. Obiskovalce vabimo, da obisk izkoristijo tudi za sprehod po pomladnem parku skulptur Forma viva, kjer so umetniška dela v cvetočem ambientu travnikov, žuboreče vode in mogočne samostanske arhitekture, dostopna brez omejitev in ob kateremkoli času.

Veselimo se vašega obiska!

Vir: GBJ
« Nazaj na seznam